Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Fájront

JEGYZET - ˝December vége más színházakban főszezon.˝
A nézőszámban sereghajtó, de műfaji gazdagságban élenjáró Szegedi Nemzeti Színház vasárnap fájrontot csinált. Az év utolsó tíz napján saját társulatával már semmit sem játszik. A Kortárs Balett ma két Diótörővel kapcsolódik az ünnephez, utána befogadószínházzá válik a teátrum. Jöhetnek azok a produkciók, amelyek talán kevésbé értékesek, de „közönségvonzó képességük" nagyobb. Akik némi szerencsével jegyhez jutottak, láthatnak három Orlai-produkciót, meghallgathatják a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjét, mehetnek szilveszterezni a Cotton Club Singersszel. A kisszínház parlagon hever: csak egyetlen napra, a karácsonyi dixie-koncertre nyitják ki.

Mit csinálnak ugyanekkor más vidéki nemzeti színházak? Nem találják ki! Játszanak. Mindent, ami a csövön kifér. Ilyenkor sem szégyellik növelni a nézőszámukat. Nem akarják rigorózus tanár bácsiként megnevelni, csak megpróbálják kiszolgálni a nézőiket. December vége más színházakban főszezon. Szilveszterig Miskolcon még 19 előadást kínálnak az ilyenkor jobban ráérő közönségnek. Műfaji gazdagságról nemcsak papolnak, hanem saját társulatukkal biztosítják is a publikumnak. Hamupipőke mesebalett, Pán Péter táncjáték, kakaókoncert gyerekeknek, klasszikus balett – utóbbi külföldi vendégegyüttessel. Továbbá saját repertoárról: Illatszertár, Tóték, Az eltört korsó, A víg özvegy és a My Fair Lady. Győrben 16 előadásra várják még a nézőket: a Jézus Krisztus szupersztárt, a Sakkot, a Csinibabát, a Mágnás Miskát, a Hajmeresztőt, A kriplit, a Portugált és a Figaro házasságát kínálják. Pécsen már „csak" 13 előadást tartanak: az Én és a kisöcsémet, a Pán Pétert, a Padlást és az Indul a bakterházat ajánlják, ha netán színházba menne a család télvíz idején.

Szegeden „dacolnak a korszellemmel", gyártják a produkciókat, „amelyek értékesek, de közönségvonzó képességük kisebb". De annyira kicsi lenne, hogy inkább meg sem próbálkoznak már a vonzással?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentés másként

˝Védje meg a te bankodat.˝ Tovább olvasom