Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Felezővonalon

JEGYZET - ˝Az emberek éppen egy felújítás idején kerülnek veszélybe.˝
A nyomvályús utak akkor válnak gyilkossá, amikor a vezetőket egy váratlan helyzet hirtelen irányváltásra vagy éppen vészfékezésre kényszeríti. A baleseteknél a rossz út legalább akkora szerepet játszik, mint a sofőr hibás döntése. A két mondat pár nappal ezelőtt jelent meg lapunkban, egy mérnök szakértő nyilatkozott az ismert motoros járőr tragikus halála kapcsán, akinek járművét az 5-ös úton valószínűleg egy nyomvályú dobta meg.

Holott nyomvályúkban, lyukakban nem az 5-ös út viszi a prímet a megyében. A Magyar Közút szerint Csongrád főúthálózatából 31,2 százalék a kifejezetten rossz kategóriába tartozik. Köztük az 55-ös bajai út is, amelynek felújítása a huszonnegyedik órában kezdődött el. Évtizedek óta toldozzák-foldozzák, próbálják meg „szinten tartani", de az e-útdíj és a román kamionok megjelenése az utolsó csepp volt a pohárban. Egy év alatt pusztult le az 55-ös a legelmaradottabb négy számjegyű utacskák színvonalára.

Ez a járhatatlan úttest szűkült most a felújítás idejére olyan keskenyre, hogy kamion és autó kicentizve fér el egymás mellett. Ha a hatalmas jármű egy kicsit is rámegy a zöld színnel kijelölt felezővonalra, a szembejövőnek az aszfalthiányos gödrökbe kell behajtania és fogni a kocsit, amennyire csak lehet. Száraz időben, betartva a 40-es sebességkorlátozást, eldöcög a rendszer. Hirtelen érkező felhőszakadásban tragédia lehet a manőverből. A helyzet azért abszurd, mert az emberek éppen egy felújítás idején kerülnek életveszélybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága hiszékenység

˝Mindig vannak idős emberek, akik félrevezethetők.˝ Tovább olvasom