Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Föltámadás helyett

"A háromnapos ünnep alatt a legtöbb magyarországi közéleti hír arról szólt, hogy a kisebbik kormányzópárt számára messze még a föltámadás. Talán morbid ez a párhuzam, mégis jellemző."
A háromnapos ünnep alatt a legtöbb magyarországi közéleti hír arról szólt, hogy a kisebbik kormányzópárt számára messze még a föltámadás. Talán morbid ez a párhuzam, mégis jellemző. Azért is, mert az SZDSZ-szel együtt mintha a politikában szerencsét próbáló nagyvállalkozó szerepe is kezdene unalmassá, üressé válni. Az elmúlt tizennyolc évben vezették az országot rendszerváltók, az idősebbeket fiatal váltotta, aztán jött egy bankár, majd pedig egy vállalkozó. De az országról kiderült, hogy nem működtethető úgy, mint egy nagyvállalat. Magyarország mégis valami más. „Emberekből áll" – így szól a Fidesz ide vonatkozó tétele. De hát az emberek nem szlogenekben gondolkodnak, amikor azt keresik a közéletben, amiben még érdemes reménykedni.

A legnépszerűbb magyar politikus két hónapja egy nagyváros fideszes polgármestere. Csak Kósa Lajos után következik a sorban Sólyom László és Szili Katalin, és a debreceni polgármestert nem csak a jobboldali szimpatizánsok szeretik. A jelek szerint a közélet iránt érdeklődő emberek jelentős részét foglalkoztatja, miképp lehet, hogy a nehéz körülmények ellenére egyre több szépen fejlődő település van az országban, maga az ország mégsem sikeres. Miért alakult úgy, hogy például a makói Buzás vagy a szentesi Szirbik elfogadottsága – ha mérnék – most sokkal nagyobb lenne városukban, mint pártjuké, az mégsem épített soha a népszerűségükön túl a tapasztalataikra, kapcsolatteremtő és problémamegoldó készségükre? És ha azon múlott, hogy nem akartak jobban belefolyni az országos politikába, vajon mitől ment el a kedvük? Miért marad meg a legtöbb tehetséges önkormányzati vezető mindkét oldalon inkább a városánál? Tényleg arról lenne szó, amit a kübekházi polgármester mond, hogy a parlamenti munkának régóta azok szabnak irányt, akik a politizálást egyszerű kenyérkereső szakmának tekintik, de az alkotókedvüket már régen elveszítették?

A jelenlegi állás szerint időközi választás esetén egy sikeres önkormányzati vezetőnek lenne esélye arra, hogy megszólítsa az ellentábor szavazóit is. A választónak sok vesztenivalója nincs: a csalódásokhoz már hozzászokott, a sikerhez még nem nagyon.

Olvasóink írták

  • 1. siriusilant 2008. március 25. 07:18
    „SZDSZ-föltámadás?
    Tényleg morbid párhuzam. Merthogy a keresztény erkölcsi normákhoz nem sok közük van. Csak abban tudunk reménykedni, hogy az országban már eddig is iszonyatos károkat okozó degenerált párt, amelyre országosan(!) mintegy 40 000 ember szavaz, örökre eltűnik oda, ahova való, miután korrektül elszámoltatták őket magyar emberek egy magyar bíróságon.
    18 évesen sterilizálás, kábítószer legalizálása, buziházasság, oktatás tönkretétele, egészségügyi kassza átjátszása magánkézbe....értelmes, az ország javát szolgáló gondolat nem született még az Szabad Degeneráltak Szövetségétől.
    Kit is szolgálnak ezek az "emberek"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élők a holtak között

"Végignézve a húsvéti híradásokon, mennyire igaz a közhely, hogy igazán semmi sem változik. Úgy… Tovább olvasom