Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fotók az ifjú párokról

"Szerencsére a házasság mindezek ellenére sem elavult intézmény."
„Házasodj meg, meg fogod bánni; ne házasodj meg, azt is meg fogod bánni": ez az idézet állt a mi esküvői meghívónkon. Családi körben nagy felháborodást keltett a szöveg, ám leendő férjemmel akkor úgy gondoltuk, hogy leginkább ez illik hozzánk. Egyelőre ott tartunk, hogy nem bántuk meg. Tíz év távlatából kijelenthetem: szeretném, ha az üllési párhoz hasonlóan 50 év múlva mi is ünnepelhetnénk a gyémántlakodalmunkat. Sokan úgy gondolják, nem a papír erősíti az összetartozást. Hát nem is – meg igen is: bármennyire ódivatúnak hangzik, nekem így kerek a család.

Az újság megírja – amikor megtudja –, kik ünneplik az aranylakodalmukat, esetleg még régebben kötött házasságukat. Ezzel azt szeretnénk megmutatni: sikerülhet együtt átélni a legnehezebb időket is. Gyakrabban szólnak azonban a hírek botrányosan félbe szakadt kapcsolatokról, felbomlott családokról. Az ismert színésznő, aki már a sokadik férjnél tart, vagy a sármos színész, aki fiatal feleségét hagyta ott – sokan kíváncsiak ezekre a hírekre. Annak, aki maga is elvált, megnyugvást jelenthetnek.

Szerencsére a házasság mindezek ellenére sem elavult intézmény. Bár egyre többen választják az élettársi közösséget, az esküvők száma még mindig jóval több, évente mintegy 45 ezren házasodnak össze.
Egy érdekes kezdeményezés nyomán a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházat belül a helybeli házaspárok családi fotói díszítik. A felhívásra 3 év alatt mintegy 400 fényképet küldtek be a helyiek, mindegyik generáció képviselteti itt magát. Ez a rendhagyó tárlat azt meséli el: a jó házasság még mindig biztos pont, példát mutathat. Ha a hírességeknek nem is, legalább a gyerekeknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetetlenek vagyunk?

"A bombariadó tehát ma már a mindennapok része egy olyan kisvárosban is, mint Makó." Tovább olvasom