Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Gatyarohasztó

JEGYZET - "Folyékony aszfaltban rekedt, pecsenyére sült japán nyugdíjasokat látni a belvárosban, akik még így is találnak fotózni valót."
Hetek óta csurog az alsóneműnkbe a hátunkról meg a hasunkról a meleg, sós lé – gatyarohasztó meleg van. Összeragadt emberek szállnak le a villamosról, folyékonnyá vált aszfaltban rekedt, pecsenyére sült japán nyugdíjasokat látni a belvárosban, akik még így is mosolyognak, és találnak fotózni valót.

Egy ismerősöm szerint főzni lehetne a nadrágjában. Délután 5 előtt nem érdemes kimenni a strandra sem, de a medencében legalább néhány fokot hűl a felforrt agyvíz. Társadalmilag semmi hasznosat sem lehet csinálni, tudja ezt mindenki. Ha másért nem, az olaszokat a sziesztájuk miatt irigyelhetjük. Két hideg vizes zuhanyozás között gondolkodtam el múlt éjjel a 200 fokos lakásomban, hogy mi lenne, ha nálunk is bevezetnék ezt az üdvözítő néhány órát. Vajon hol tartanák be, és milyen következményei lennének? Vegyük sorra, a teljesség igénye nélkül.

Épülő körforgalom. A délután amúgy is az árnyékban alvó mestereknek este kellene dolgozniuk. Lehet, hogy jobban haladnának. Dinnyeárus. A tulajdonos azonnal kirúgná a 320 forintos órabérért éhen haló áruskislányt, ha pihenni merne. Nem ismerné el a szieszta fogalmát. Rögtön venne fel egy másik, feketén dolgozó egyetemistát. Címerezés. Címerezni szigorúan csak 40 fokban, tűző napsütésben szabad, tudja ezt minden diák. A sorok közti felváltva alvás pedig eddig is ismert fogalom volt a címerezőtáborban.

Politika. Elnézést, elfelejtettem, hogy a politikusok próbálják leginkább megkímélni a gatyájukat az izzadságtól a nyáron. Talán annyit elmondanának egy légkondis irodában tartott sajtótájékoztatón valamikor augusztusban, hogy leszavazzák a sziesztát a szeptemberi közgyűlésen, mert így mégsem mehet tovább.

Média. Egy hétig lehetne miről hét bőrt lehúzni uborkaszezonban. Például: mit csinálnak az építőmunkások a szieszta ideje alatt?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosztanév

"A baj az, hogy mindezt az oktatással teszik" Tovább olvasom