Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gépházzaj

JEGYZET - ˝Ami sokaknak hiányozni fog,
az a munkahely.˝
Nem ezüst- vagy arany-, inkább fekete vasárnap hangulata volt a tegnapi akciózásnak azokban a bevásárlóközpontokban, ahol ez volt az utolsó. Nem olyan baumaxos, becsődölős-kitakarítós, mert ma is lesz nap, meg holnap is, de ez elég komoly változás.

Elsőre talán úgy tűnhetett, eljön a sarki kis családi boltok ideje, a miénk pontosan ilyen, mégsem nyit ki vasárnap. Két boltjuk van az ambiciózus fiataloknak, a másiknál megpróbálják, ennél nem. – Van másik – mondom én, megyek két vagy három sarkot, és választom a templom–Coop nemzeti tengelyt vagy a bolt–kocsma–trafik Bermuda-háromszöget. Családom hölgytagjainak kicsit hiányozni fog az Árkád – évente háromszor az IKEA –, de majd megszokják.

Ami sokaknak hiányozni fog, az a munkahely, mert a multik ezt azért nem ússzák meg leépítés nélkül, kommunikálja bárhogy is a kormány. És hiányozni fog annak a két kamasz gyermekét egyedül nevelő, munkahelyi büfében dolgozó asszonynak is, aki szombaton utolérte magát otthon, megfőzött két napra, foglalkozott a lányokkal, majd vasárnap beállt a maszek kisboltba.

Az, hogy pontosan mi lesz itt néhány hét, hónap múlva, még kevesen tudják, a szabályozást részletező minisztériumi végrehajtási rendelet csak ezen a héten jelenik meg. Azt, hogy mit akar a kormány, könnyű volt megmondani, s a kétharmaddal átverni, a hogyan már nem annyira egyszerű. A korábban hatalomközeli – ma már nehezebben minősíthető – Magyar Nemzet pénteken megszellőztette: a gyakorlati tapasztalatok alapján módosulhatnak a vasárnapi zárva tartás szabályai, az online kasszák adatai is számítanak majd.

Hol van már a gránitszilárdság? Egy gányolt törvény után újabb próbaüzem indul tehát, s ha valami nagyon nem működik, és hangoskodnak az elégedetlenkedők, az lesz a gépházzaj.

De azért jó lenne már egy kis csönd is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom