Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Gőzkalapács

JEGYZET - ˝Sütkérezik a megmondóember szerepében.˝
Nyaranta kötelező program a tusnádfürdői humorfesztivál csúcspontjának közvetítése. Székelyföld szívében évről évre nemzetünk legnagyobb stand-up művésze lép fel, hogy valami kacagtatót mondjon. Tavaly sikerült világra szólót hadoválnia. Bár a nevetés, ami az illiberális demokráciával kapcsolatos páratlan logikájú eszmefuttatást kísérte, nem volt felhőtlen.

Európában és Amerikában is Magyarország szövetségeseinek arcára fagyott tőle a mosoly. Ez akkora élvezetet jelenthetett miniszterelnökünknek és viruló udvartartásának, hogy még idén is ezen élcelődtek. Mint egy csapat éretlen kamasz, úgy röhögtek össze egymás között: lám, megtanulta a világ Tusványos nevét kimondani.

Már nemcsak a román politika, a világsajtó is árgus szemekkel figyel a székelyföldi show-ra. Még ha visszafogja is magát fényesen ragyogó stand-up csillagunk, akkor is marad miről írni. Idén a Huffington Post német kiadása akadt ki illegális bevándorlókkal, terroristákkal, magyarokat nem szerető baloldallal riogató beszédén. Szerintük Orbán Viktor nem épp arról híres, hogy rokonszenvezne a bajba jutott emberekkel. A menekültekről szóló fejtegetései pedig annyi empátiát tanúsítanak, mint egy gőzkalapács. Puszta-Napóleon – ahogy egy osztrák kommentátor nyomán kuncogva emlegetik Európában – élvezi, hogy sokat foglalkoznak vele. Sütkérezik a keleti megmondóember szerepében.

Hogy a román külügy kiborult attól, elfogadhatatlannak nevezte, hogy saját Facebook-oldalán Nagy-Magyarország-térképét megjelenítő kitűzőket, székely zászlókat is posztoltak, csak hab a tortán. Tökéletes üzenet a Jobbiktól elcsábítandó szélsőjobb érzelmű szavazóknak. Ér ennyit egy kis csörte a szomszéddal.

Különben meg, ha nem is gőzkalapáccsal, mindenesetre gőzerővel indulhat a bornírt kerítésépítés. Operetthadseregünknek persze nincsenek hozzá megfelelő erőforrásai. Felkészülnek a közmunkások. A határon megtanulják majd, hol lakik a magyarok istene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számmágia

˝370 az idei átlagpontszám.˝ Tovább olvasom