Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Gyászos hétfő

"A baleseti statisztika egy darab halálos szerencsétlenségnek tartja azt a tömegkarambolt is, amelyben egyszerre heten-nyolcan halnak meg..."
A baleseti statisztika egy darab halálos szerencsétlenségnek tartja azt a tömegkarambolt is, amelyben egyszerre heten-nyolcan halnak meg. Mint ahogy az idén a 43-as úton történt, amikor kamion ütközött össze szabályosan közlekedő autóbusszal. Darabszámra az ilyen balesetek száma idén jóval kevesebb, mint tavaly. Mielőtt azonban örülni kezdenénk, a baleseti statisztika produkálja azt az adatot is, hogy valójában hányan haltak meg a megyei útjain. Amíg kollégám a számokat böngészte, összesítette és értelmezte, érkezett a hír a szerkesztőségbe: megint életét veszítette valaki egy balesetben Csongrád megyében.

Tegnap, ezen a gyászos hétfői napon azonban minden helyi statisztikát a háttérbe szorított két döbbenetes tragédia. Az egyikkel szinte egyszerre ébredtünk, három halottról szóltak a hírek az Ausztriában szerencsétlenül járt magyar autóbusz kapcsán. Majd napközben tömegkarambol következett be az M3-as autópályán, lapzártakor három halottról beszéltek, akik életüket veszítették az ütközésben és az azt követő tűzben.

Rossz érzés volt figyelni egész nap az internetes hírportálokat, és azt látni, mint szorítja ki egyik tragédia a másikat. Míg kora reggel a hajnali ausztriai baleset szerepelt „vezető hírként", már délelőtt kiütötte a nyeregből a hazai sztrádán történt baleset, a maga sokkoló képeivel. És elég volt ezt követően csak néhány órának eltelnie ahhoz, hogy az interneten ezek a híradások is a szakállas, vagy a futottak még tudósítások közé kerüljenek, hogy aztán este a híradók és a fókuszok újra felmelegítsék őket. Az országos sajtóba pedig még csak be sem verekedte magát a Csongrád megyei halálos baleset, amelyben „csak" egy ember halt meg.

Tegnap estig a fekete statisztika tovább feketedett. Vajon ma mire ébredünk?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vasalatlan vasbeton

"Kóbor beszédek keringenek arról, hogy a mi utcánkban valamelyik lakásra rászakadt az ég alja. Azért… Tovább olvasom