Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Gyurcsány-polka

"Az elkövetkező napokban, akárcsak az elmúltakban, néhány kérdés még válaszra vár."
Akkor most mi van? – bámulja a magyar polgár a televízió képernyőjét, ami éppen Gyurcsány Ferenc szapora lépteit mutatja, távozván az MSZP-székházból. Hiszen adott egy karizmatikus egyéniség (vagy már nem is annyira karizmatikus?), aki pár éve még önfeledten táncolt, ha nem is polkázott, és énekelte bele a világba, hogy igen, igen (MSZP-kampánydal, anno 2006). Most viszont már nem is ismer más szót, csak a nemet. Pardon: és a lemondást.

Egy hete azzal rázta meg az egyébként is igencsak felrázott, megkevert, fejének tetejére állított nagy magyar valóságot, hogy miniszterelnöki posztjától köszönt el úgy, hogy ma is Magyarország miniszterelnöke. Ezen a szombaton az MSZP elnöki székét kínálgatva másnak mondta ki: nem, nem csinálja tovább. Ám ettől még ki más lenne a magyar szo-
cialisták első embere, mint Gyurcsány Ferenc? Hiszen kit kongresszus választott, csak kongresszus távolíthat el a posztjáról – áll a politikai élet tízparancsolatában.

Vagyis nekikezdünk egy újabb hétnek, ami megint csak nem az önfeledt kacagásról híresül majd el. Kétség sem férhet hozzá: a Gyurcsányt övező bizonytalanság és megannyi talány kínálja majd a főcímeket a napilapoknak. Ám ez közel sem jelenti azt, hogy ebben az országban a bizonytalanság csupán egyetlen embert lengene körbe.

Miközben a politika üstjében ki tudja, mit főznek ki a szakácsok, csak úgy, közel sem mellékesen közölném a magukat politikai elitként tisztelő közszereplőkkel, hogy az elkövetkező napokban, akárcsak az elmúltakban, néhány kérdés még válaszra vár. Soroljam? Például mi lesz Magyarországgal? Például: hogyan lábalunk ki a válságból, amiről azt sem tudjuk, mekkora, meddig tart, s miért éppen addig. Például: hogyan erősítsük meg a forintunkat, és hogyan bankjainkat? Például: mégis mit tehetünk azért, hogy az eladósodott nemzet eladósodott polgárai jelzálogos kalodába zárva ne veszítsék el otthonaikat, autójukat, s ami ennél is fontosabb: összes reményüket. Például: a nagy tusakodásban, egyeztetések közepette, pártkoalíciókat alakítgatva, miniszterelnököket jelölgetve mikor lesz időnk arra, hogy egyszer újra olyan szavakat emlegessünk: mint egészségügy, oktatás, ipar, mezőgazdaság.

Ennyi bizonytalanság közepette egy azért biztos: a kérdésre, miszerint a mind nagyobb káoszért mennyire felelős a sok-sok igenből két nemre váltó Gyurcsány Ferenc, a politika iránt érdeklődők többsége nagyon is biztos választ tud adni.

Vagy mégsem?

Olvasóink írták

  • 1. anna 2009. március 31. 16:32
    „Tagadhatatlan, Bokros professzor egy f§sza gyerek. Annyi érzéke nincs a politikáhz mint egy fatuskó hajtásának. Jobb, hogy nem lett miniszterelnök. Pedig ez a játszma arról folyt, hogy ezt a favágót helyzetbe hozzák és a három párt mögé állva, meglepi ezt a kíméletlen Ifjú Gárdát. Blamálta a normalizálsra törekvő MDF-et is, ezután ezt nem Brüsszelbe kell küldeni, hanem melegebb helyre.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesszen a nyele is!

"Sokaknak tényleg nem mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor veszi-e el a nyugdíját." Tovább olvasom