Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Gyurmáznak

JEGYZET - "Az uzsonnaidő is elég volt Orbán Viktor megvilágosodásához."
Uzsonnaidőben, egy budapesti belvárosi elegáns romkocsmában világosodott meg miniszterelnökünk szombaton, ahol a magyar értelmiségre jellemző merengés helyett középiskolás diákokkal találkozott – majd azon melegében új alapokra helyezte a komplett hazai felsőoktatást. Tette ezt két hónappal a jelentkezési határidő előtt, s azután, hogy néhány héttel korábban egyszer már új alapokra helyezték azzal, hogy drasztikusan, minden előzmény és egyeztetés nélkül töredékére, tízezerre csökkentették az állam finanszírozta felsőoktatási helyek számát.

Nem tudom, a mai világban mi az új alapokra helyezés technológiai időigénye, 3 nap nekem túl sűrűnek tűnik, ezen azonban egy ideje már nem szabad meglepődni, mert nálunk a kőbe vésés – lásd még alaptörvény – régen átment már gyurmázásba.

Az elmúlt napokban látható volt, mennyire mellékalapált a kormányzat a felsőoktatással, úgy nyúlt bele a teljes rendszerbe, hogy szinte csak költségvetési szempontokat vett figyelembe. Megmondta a tutit, anélkül, hogy egyeztetett volna azokkal, akik a felsőoktatásból, a felsőoktatásért élnek.

Hívták egyeztetésre a miniszterelnököt a hallgatói érdekképviseletek, nem sikerült, összejött viszont néhány kiválasztott középiskolásnak, és az uzsonnaidő is elég volt Orbán Viktor megvilágosodásához. Ennek következtében kivilágosodhatott néhány ablak az oktatási tárca irodáiban, ahol ezüstvasárnapra virradóan elkezdtek dolgozni az új koncepción a hétvégéjüket valószínűleg máshogy tervező családapák és családanyák.
Szerintem kerestek egy nagy kukát, és beledobtak minden addigi tervet, hatástanulmányt, bár lehet, hogy nem is kellett ehhez akkora hulladéktároló. Ezután a nagy tanácsterem falára kivetítették a miniszterelnök Facebook-üzenetéből kihámozható alapvetéseket, nevezetesen, 240 pontos bekerülési határ felett eladósodás nélküli felsőoktatást azoknak, akik Magyarországon akarnak dolgozni, valamint el kell törölni a keretszámokat. Ez utóbbiak helyét állítólag már szombaton késő este bevetették sóval, miután leszalasztottak valakit a sarki éjjel-nappaliba.

Megint ránk szárad hát egy csomó pogácsa, megint előbb jött a nagy bejelentés, mint ahogy az érdemi tárgyalások egyáltalán megkezdődtek volna, s amihez ugye termet kell keresni – bérelni –, pogácsát kell rendelni. Ahogy legutóbb a bankszövetség elnökségére, most a rektori konferenciára és a hallgatói érdekképviseletekre szárad majd rá némi harapnivaló, s ha így haladunk, tönkre fognak menni a pékek, cukrászok.

Gyurmázásban viszont lassan nagyhatalom leszünk.

Olvasóink írták

  • 2. csonakos 2012. december 17. 14:25
    „Hmmm! - ha szombat délután uzsonna időben a Fidelitás fiataljaival találkozott, mikor történt a fogorvosi műtét? Ugye amiatt mondta le a mai beszédet! Már hazudni sem tud rendesen!”
  • 1. tuskóhopkins 2012. december 17. 09:35
    „Ürgebőrbe varrt Fidelitas-békaemberek átadták Viktornak a Maggi-termékcsalád hétvégén kifejlesztett, forró vízben simára kavarható, instant felsőoktatás-tervezetüket.
    Ilyen eccerű ez, nem köll annyit egyeztetni meg tüntetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen ismerős

"Idegenkedtem a gazdasági kényszerrel fenntartott kormányzati találmánytól." Tovább olvasom