Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Halálos társaság

"Nem állíthatjuk, hogy különösebben meglepődnénk, amikor arról hallunk: már megint össze-vissza nyomkodták a gombokat nagyra becsült honatyáink. Ezúttal a szexuális termékek forgalmazásáról szóló törvényjavaslat esetében történt a malőr, amelynek eredeti formájában az óvszereket csak nagykorúaknak lehetett volna eladni."
Nem állíthatjuk, hogy különösebben meglepődnénk, amikor arról hallunk: már megint össze-vissza nyomkodták a gombokat nagyra becsült honatyáink. Ezúttal a szexuális termékek forgalmazásáról szóló törvényjavaslat esetében történt a malőr, amelynek eredeti formájában az óvszereket csak nagykorúaknak lehetett volna eladni. A szakállas bácsizó Semjén Zsolt így szembe került a főliberális Kuncze Gáborral – de éppen hogy az előbbi támogatta a fiatalkorúak óvszervásárlását, míg az utóbbi leszavazta azt. Nyilván tévedés volt. Vagy zavarba jöttek. Talán épp azon merengtek: mi is az az óvszer.

A mai fiatalok – hál' Istennek – tisztában vannak ezzel, és nem igazán foglalkoznak a politikusok véleményével. Rutinosan használják a diszkókban, klubokban felszerelt automatákat, vagy térnek be hajnali fél háromkor egy nonstopba gumiért, hogy a szerelmi életük kiteljesedjen – és közben lehetőleg ne szedjenek össze semmilyen kórságot. Akár szembenézünk vele, akár nem: a mai tizenhat évesek némelyikének nagyobb szexuális tapasztalata van, mint egy negyvenesnek. Hogy jó-e ez? Lehet rajta vitázni, de a trendet ezzel megváltoztatni nem.

Vannak persze jó páran, akik egyáltalán nem törődnek a maguk vagy mások biztonságával. Mindenhol körülöttünk rohamtempóban terjed a kor pestisének nevezett AIDS, nálunk szerencsés véletlennek köszönhetően lassabban. Emiatt aztán sokan szinte úgy érzik: ők sosem kaphatják el a kórt, csak mások. Megszoktuk halálos társaságát.

Más szűrésekre sem járunk – erre meg pláne nem. Mit szólnak majd a szomszédok? Biztos melegnek néznek bennünket – vagy prostinak! Jó, ha tudjuk: legalább ugyanannyi heteroszexuális és „rendes" lány lesz HIV-fertőzött, mint meleg vagy „profi".

Ha már nem tud valaki a vágyainak parancsolni és biztosítókötél – azaz óvszer – nélkül az első helyes lánnyal/fiúval az ágy felé egyensúlyoz, legalább el kellene hagyni a struccpolitikát. A srácoknak meg a lányoknak pedig nem ártana „szülőileg" gumit dugni a zsebébe – mert lebeszélni úgysem tudják őket.

A szerencse ugyanis nem tart örökké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltengelyszerviz

"Sivatagi utakon is vannak iszonyatos buktatók, mégse lehet látni oda kitelepült autójavítókat. Azt… Tovább olvasom