Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Hallgatói mutyi

JEGYZET - ˝Az is egyfajta együttműködés, amikor a haverok zsebébe vándorol a pénz.˝
Nem éppen makulátlan az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat múltja. Ha csak néhány korábbi cikkünk címét idézem, az is sokat mond: „Újra NAV-végrehajtás alatt az EHÖK-ös kávézó"; „Csaltak a szegedi HÖK-választáson";
„Beperelték az SZTE-t az EHÖK miatt". És máris itt a legújabb fejezet: kiderült, hogyan gazdálkodik a közpénzzel az EHÖK. Akinek nincs takargatni valója, attól nem kell hónapokig várni a gazdálkodási adatokra, és nem kell közérdekű adatigényléssel kapcsolatos pert kilátásba helyezni. Kollégám kitartó munkája eredményeként végül mégiscsak megjöttek az adatok.

Úgy látszik, a mutyizást nem lehet elég korán kezdeni. Ugyanazok a folyamatok játszódnak le a szegedi hallgatói önkormányzatnál kicsiben, mint amilyenek például az országos politikában. Itt milliókról, ott milliárdokról beszélünk, de a lényeg ugyanaz: a vezetők a saját, illetve a baráti körük érdekeit helyezik előtérbe, ahelyett, hogy a beléjük fektetett bizalommal élve – s nem visszaélve! – a több tízezer SZTE-hallgató boldogulását segítenék.

Az EHÖK alapszabályában lefektették: a szervezet egyik célja együttműködni más hallgatói és egyéb szervezetekkel. Az is egyfajta együttműködés, amikor a haverok zsebébe vándorol a pénz, például számítógép-portalanításért és nem működő honlap karbantartásáért. Majd az egyetem polgárai eldöntik, szimpatikus-e nekik ez a fajta „érdekképviselet". Addig is Kazinczy Ferenc örök érvényű költeményét ajánlom az EHÖK-ösök figyelmébe: „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted / Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa koldusai

˝A rosszabb helyzetben lévő falvakból megindulnak majd az emberek.˝ Tovább olvasom