Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Harci áldozat

JEGYZET - ˝Minden adófizető rezsikárosult lesz.˝
A hitelkárosultak után hamarosan a rezsikárosultak alkothatnak új társadalmi csoportot Magyarországon. Azokról a munkanélküliekről van szó, akik a rezsiharcban veszítették el a munkájukat. Húzzák össze magukon a derékszíjat az áram-, a távhő- és a gázszolgáltatók, a kéményseprők, hamarosan pedig a vízművek kerülnek sorra. Fogyatkoznak a munkahelyek a munkaalapú társadalomban.

A harcban, háborúban áldozatok is vannak – ezt az egyik szakszervezeti vezető mondta, és még hozzátette: ott ülnek hosszú évek óta a bértárgyalásokon, tudják, nincs a cégnél extraprofit, a lakossági szolgáltatás például évek óta veszteséges, a versenypiaci nyereségből finanszírozzák. És ha legvégül az állam bekebelezi a cégeket, és majd ő finanszírozza a veszteségeket is, akkor az magyarul azt jelenti: minden adófizető rezsikárosult lesz.

A szegediek különösen érzékenyek a kifejezésre: csoportos létszámleépítés. A nép tudja, mivel nem ülünk hatalmas kőolaj- és földgázkészleteken, földrajzi fekvésünk pedig nem kedvezett az autógyárak idetelepülésének, maradt a lehetőség, hogy egyetemi, valamint pénzügyi-szolgáltató központ legyünk. Mit látunk? Egyre kevesebb pénz jut a felsőoktatásra, bankfiókok zárnak be, és leépítenek a szolgáltatók.

Nem marad pénz fejlesztésre, konzerválódik az energiaszerkezet. Mindeközben Ausztriában minden alpesi ház tetejére napelemeket raknak, Bécsben hulladékégetők hője fűti a lakásokat. Németországban kivezetik az atomenergiát, leválnak az importföldgázról: a zöldenergia-ipart fejlesztik, amely munkahelyek tömegeit hozza létre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérgyár

˝Azt hittem, gyereket vállalni felelősség.˝ Tovább olvasom