Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Háromszög

JEGYZET - "Az igazán rászorulóknak máig a nyakán maradt az adósság."
Dr. L. János az uzsorás szóhasználattal nem tényt állított, hanem dehonesztáló, a társadalmi megbecsülést és emberi méltóság csorbítására alkalmas kifejezést használt dr. Cs. Sándorra, amellyel legfeljebb becsületsértést valósíthatott meg – idézte pénteken a Magyar Távirati Iroda a Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közleményt, annak kapcsán, hogy dr. L. János korábban egy sajtótájékoztatón azt mondta dr. Cs Sándorra, hogy „ő az ország első számú uzsorása. Bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival, tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet". A verdikt szerint dr. Cs. Sándor közéleti státusza olyan, hogy e kijelentések és állítások a kritika határian belül maradtak – azt már én teszem hozzá: kicsit hasonlóképpen, mint a bíró sporinak egy megyekettes focimeccsen.

Aki nem lenne teljesen képben, annak érdemes tudni, hogy dr. L. János jó ideje nem szíveli már a dr. Cs Sándor-féléket, azaz a bankárokat. Egy közepes méretű város első embereként ugyanis neki sikerült egy főre vetítve a legtöbb hibás terméket – devizahitelt, illetve -kötvényt – megvásárolni a bankoktól. Amikor ez nyilvánvalóvá vált, vissza akarta vinni, mint az elromlott CD-lejátszót, de nem álltak vele szóba. Mellette szól, mindenkinél hamarabb felismerte, hogy hibás a termék, még annál is hamarabb, mint jelenlegi főnöke, dr. O. Viktor ezt kijelentette volna. És valljuk be, azóta hibás igazán.

E hibás termékből máskülönben a lakosok is szépen bespájzoltak, mentségükre szól, nem állt rendelkezésükre olyan felkészült gazdasági apparátus, mint a közepes méretű város első emberének, dr. L. Jánosnak. A hibás termékkel most ott tartunk, hogy a településekét az állam döntően magára – magunkra – vállalta, a polgárok tehetősebbik része meg vissza tudta vinni a bankba. Ez utóbbit a szakirodalom végtörlesztésnek hívta, az igazán rászorulóknak viszont máig a nyakán maradt az adósság. Dr. O. Viktor kormánya ezt látva ultimátumot intézett az összes dr. Cs. Sándor-félének, hogy ha jót akar, megoldja a devizahitelesek problémáját. Az ne zavarjon össze senkit, hogy dr. O. Viktor ünnepnapokon együtt szotyizik dr. Cs. Sándorral a focimeccseken, a kormányzás nem keverendő a sportbarátsággal.

Az se zavarjon össze senkit, hogy dr. O. Viktor kormányának legfoglalkoztatottabb embere dr. L. János, ez ugyanis csupán erős munkakapcsolat, semmi szotyizás. Egy ország figyelte lélegzet-visszafojtva dr. O. Viktort, hogy jön ki ebből a leuzsorásozásból, de úgy jött ki, hogy bele sem ment. Akkor minek van a bíróság, és valljuk be, nem olyan egyszerű ez a háromszög
.

Olvasóink írták

  • 2. MW2012 2013. október 02. 08:51
    „Igen, András ez telitalálat!
    L.János valószínűleg együtt fog szotyizni Cs.Sándorral az O.Viktor kertjében elkészült stadion avatóján. Minden rendben lesz.”
  • 1. csonakos 2013. szeptember 30. 09:27
    „Nagyon teteszenek a jegyzetben a nevek! Nem is tudom milyen rovatot olvastam az előbb!:) Ez is egyfajta állásfoglalás! Tetszik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jellemző

"Az újságíráshoz is mindenki ért, mint a focihoz – és ebben egyáltalán nem vétlenek az újságírók." Tovább olvasom