Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Háztól házig – magánrepülővel

"Van itt egy kis bibi, mielőtt mindenki rohanna gépet rendelni. A pulai repülős kirándulás ára öt személyre 400 ezer forint."
Színtiszta polgárpukkasztásnak, mostanság ismét divatossá váló kifejezéssel élve parasztvakításnak tetszett, amikor a bulvárhírekre különösen fogékony magazinműsorok, újságok arról számoltak be, hogy az elektronikus médiaceleb, Bochkor Gábor saját kis repülőjével huncutkodik a magyar légtérben. „Azzannya!" Kóka János exminiszter pedig saját helikopterével igyekezett egyik jelenési helyszínről a másikra – takarékoskodván az idővel. Nem csak a gazdasági tárcát irányította, időnként a saját gépét is. Neki is „azzannya!" – fogalmaz az irigykedő polgár. Na meg a paraszt is. Menet közben eszembe ötlött, hogy egyszer volt szerencsém Csányi Sándor OTP-vezér milliárdos magángépével utazni újságíróként. A kormány bérelte tőle, Putyinhoz utazott a miniszterelnök. Ide most nem írok semmi kommentárt.

Mint tudjuk, bőrünkön tapasztaljuk, a vállalkozások korát éljük már egy ideje. És lássunk csodát – számomra valóban annak tűnt, amikor hírét vettem –, Szegeden, a mi kis szerény repülőterünkön is gurul két mini társaság mini és kevésbé mini gépe, amelyet bárki kibérelhet, ha sürgős dolga akad. Háztól házig röpítteti magát. De nemcsak magát, hanem az egész családját a nagyival együtt, mivel a legnagyobb gép hatszemélyes, így a pilótán kívül öten beférnek, irány Horvátország. Mert ez az úti cél kedvelt ilyenkor, nyaralások idején. Egy csomó előnye van a gépbérlésnek. Nincs a fárasztó ferihegyi autóút, az indulás előtti kétórás várakozás, tülekedés vadidegen emberekkel, a fedélzeten a méregdrága üdítő, és így tovább.

A gép akkor indul, amikor nekünk megfelel. A szegedi repülőtéren is elintézik a szükséges vizsgálatokat, aztán irány a tengerpart, avagy München, Prága. Az úti célnál megragadjuk csomagjainkat, megbeszéljük, mikor megyünk haza, és jönnek értünk. Ennél szebbet álmodni sem lehet.

Csak: van itt egy kis bibi, mielőtt mindenki rohanna gépet rendelni. A pulai (horvátországi) repülős kirándulás ára öt személyre 400 ezer forint. Na, mi jön most? „Azzannya!"

Olvasóink írták

  • 1. SP 2009. június 26. 09:36
    „"""""""""""volt szerencsém Csányi Sándor OTP-vezér milliárdos magángépével utazni újságíróként. A kormány bérelte tőle, Putyinhoz utazott a miniszterelnök. Ide most nem írok semmi kommentárt.""""""""""

    ..........Ide most nem írok semmi kommentárt: Bölcs dolog, de azért a kommentár jól időzítve érdekelt volna. Lehet, hogy a bili kiborult volna tőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliút és ravatalozó

"Lehetne az EU-s milliárdokat nemcsak betonba
és aszfaltba fektetni." Tovább olvasom