Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Hinni muszáj

"Emlékszem, néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm mesélte, bolond szomszédja azzal riogatta őket, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat bárkit, bármikor le tud hallgatni a mobilján keresztül..."
Emlékszem, néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm mesélte, bolond szomszédja azzal riogatta őket, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat bárkit, bármikor le tud hallgatni a mobilján keresztül, még akkor is, ha nem beszél éppen rajta. Szerinte igazán biztonságban csak akkor lehet az ember, ha kikapcsolja a rádiótelefonját, és egy másik szobában beszélget. Még azt is hozzátette: mindez teljesen legális, a Magyar Posta is tud róla.

Mindez a nagy szegedi „lehallgatási botrány" kapcsán jutott eszembe, amiben persze már semmi sem úgy van, ahogy eredetileg volt. Gyakorlatilag nincs is lehallgatási „ügy". Nem is volt, hiszen a cég – amelyről elég sokat elmond, hogy egy panellakás ikszedik emeletén székel – vezetői különben sem azért találták ki ezt az egész üzletet, hogy féltékeny férjeknek, bizonyítékra váró, dühödt feleségeknek legyenek az utolsó reményeik. Ugyan dehogy. Itt a gyermekekről volt szó, az elcsellengő lurkókról, akiket jobb szemmel, akarom mondani füllel tartani, hiszen bármikor rossz fát tehetnek a tűzre.

Ahogy a csalfa urak, és az örök szerelmet mímelő asszonykák is. S ezeket a dolgokat legalább annyira fontos lenne tudni, mint azt, merre kolbászol tanítás után a rosszcsont poronty, vagy nem hív-e fel esetleg egy dílert.

Minderről pedig az jut eszembe, hogy a süketelés, vagy hogy egy kicsit erősebben fogalmazzak, pofátlan hazudozás „kicsiben" éppúgy tetten érhető, mint nagyban, országos szinten. Csak „felül" nyakkendősök állítanak igaznak tűnő dolgokat, ők rebegik ártatlan szemekkel mikrofonokba állításaikat, míg „lent", kicsiben, jelen esetben egy lehallgatókészülékeket forgalmazó, azokért szép pénzt kérő házaspár állítja, ők bele sem gondoltak abba, hogy termékük akár megfigyelésre is alkalmas, ráadásul teljesen törvénytelen. Ártatlanságuk alátámasztására még bedobták az ilyenkor mindig kéznél lévő közhelyt is a fegyverboltosról és az ő „nemfelelősségéről", ám a kilógó pacipata, úgyis mint lóláb ennek ellenére jól látható.

Higgyünk nekik is, hiszen hiszünk az öltönyösöknek is. Másképp úgysem tudnánk kibírni. Hinni muszáj, sajnos.

Olvasóink írták

 • 3. neme 2008. augusztus 01. 23:10
  „nem mondjátok,hogy ennyire félnem kellene a törvénytől, ha nem követek el törvénysértést?”
 • 2. DBLaci 2008. augusztus 01. 16:28
  „Bárkit lehallgatnak, követnek, bírósági határozat nélkül, vagy valamilyen koncepciós ürüggyel, ami annyira átlátszó, hogy az már önmagában arcátlanság. Az 50-es évek visszatért, politikai üldözés van, igazságszolgáltatás nincs rég, de már a jog sem számít sokat. A dílereknek és a bűnözőknek nem kell félni, de akiknek a rendszer nem tetszik, azok bizony jobb, ha elpakolják a mobilt, ha bizalmas dolgokról beszélgetnek... Bizony nagyrészt saját tapasztalatból beszélek. (csak nem érdekel senkit, amíg őrá nem kerül a sor... csak nehogy akkor késő legyen már.)”
 • 1. katcsi 2008. augusztus 01. 08:27
  „a kikapcsolt mobil mellett is le lehet hallgatni
  a biztosabb ha kiveszed az aksit
  tuti forrásbol tudom”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy haláleset kérdései

"Úgy tűnik, hogy a balhét a 42 éves szülész-nőgyógyász nyakába akarják varrni. Pedig lenne egy-két… Tovább olvasom