Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Igazi csoda

JEGYZET - "Mai világunkban sajnos egyre nehezebb megőrizni ezt a mesevilágot."
Szuszogva küzdötte fel a harmadik emeletre szomszédunk a fenyőt egy héttel karácsony előtt. Mire észbe kaptam, már késő volt: utolértük a lépcsőházban, kisfiam észrevette, és csodálkozva állt meg a férfi előtt. Ez mire kell neked? – kérdezte tőle kerek szemmel. Mielőtt azonban válaszra nyithatta volna a száját, én válaszoltam gyorsan helyette: biztos dísznek, a lakásba. A férfi erre rám nézett, majd elmosolyodott, és így válaszolt: igen, dísznek. Abban a pillanatban cinkostársak lettünk: segített nekem megőrizni a karácsonyi varázst.

A karácsony nem véletlenül az év legszebb ünnepe – mindenkinek. A gyerekek számára azonban igazi csoda. Ahogyan ők látják a szentestét, azt hiszem, arra minden felnőtt irigykedhet. A süteményillatú lakásban egyszer csak ott áll a csillogó karácsonyfa, alatta csomagokkal. S hogy mindezt ki hozza? Sose látta senki sem az angyalkát, sem a Jézuskát. De csak ők lehetnek, semmi kétség. Egyszer csak megszólal egy kis csengő, és a varázslat megtörténik.

Mai világunkban sajnos egyre nehezebb megőrizni ezt a mesevilágot. Kikerülni a fenyőfaárusokat, elkapcsolni a televíziót, rádiót a ránk zúduló reklámok kezdetén, amelyek harsányan ösztönöznek ajándékvásárlásra, vagy olyan sort választani a hipermarketben, ahol senki nem karácsonyi csomagolópapírral megtömött kosárral várakozik. De azt gondolom, megéri a zsonglőrködés, hiszen az a pillanat, amikor egy fél mondat vagy egy apró figyelmetlenség összetöri egy kisember hitét, egy kicsit véget vet a gyerekkorának is.

Amikor a csengőszóra a kisfiam beszalad a szobába, és meglátom az őszinte, csodától ragyogó szemét, tudom, hogy az ünnep legszebb pillanatát élem át. És bár hatalmas öröm varázslónak is lenni, megteremteni azt a világot, amiben ez a kisember hihet, ilyenkor mindig összeszorul egy kicsit a szívem: miért nem lehetek én is újra gyerek, aki feltétel nélkül hisz abban, hogy ezen az estén csoda történik.

Olvasóink írták

  • 2. favágó 2011. december 30. 10:34
    „Ügyes!:-)”
  • 1. Pandora 2011. december 25. 18:48
    „bájos. visszahozta a gyermekkori emlékeimet,
    köszi :)

    Boldog karácsonyt, Kriszta!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívás

"Itthon is élvezik már a dohányosok a párialét szinte minden örömét – ami most új elemmel bővül." Tovább olvasom