Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Ingyenebéd

JEGYZET - "Ha normális fizetések lennének, nem kellene "központilag" árakat csökkenteni."

Ne olcsó ceruzákat és tollakat adjon a cégem a munkámhoz, hanem olyan fizetést, amelyikből a legjobb eszközöket is meg tudom vásárolni – ez volt egy régi barát, tervező grafikus mondása még a szocializmus idején. A helyzet mit sem változott. Azok, akik tudják, hogy a rezsicsökkentéssel hosszabb távon magunk ellen dolgozunk, ugyanúgy amellett állnak ki: ha normális fizetések lennének, nem kellene „központilag" árakat csökkenteni.

Hasonló központi árcsökkentésért küzd most egy jobbikos képviselő, a szegedi fürdőbelépők árát szeretné lejjebb vinni. Abban igaza van, hogy (nekünk) drága a Napfényfürdő Aquapolis 4500 forintos napijegye. Még a helyieknek szóló kedvezményes fürdőbelépőt is legfeljebb ünnepnapokon tudják megvásárolni a kisebb keresetűek.

Megnéztem az interneten, mennyiért mártózhatnak meg a népek Ausztriában, a hasonló minőségű fürdőkben: általában 3 órát lehetnek a vízben körülbelül 4500 forint ára euróért, egy napért pedig mintegy 8000 forintot fizetnek a jóval magasabb jövedelmükből. Mivel gyanítjuk, hogy az ottani fürdők annyit kérnek a szolgáltatásért, ami fedezi a költségeket, és van még rajta némi haszon is, látható, hogy a fenntartás, a víz, az energia, a munkabér pénzbe kerül. Ingyenebédet, ingyenfürdőt sehol sem osztogatnak. De egy helyen mégiscsak: a szülőfalumhoz közeli wellnessfürdőben az 50 ezer forintos nettót kereső alkalmazottak családja „cafeteriajuttatásként" ingyen mártózhat meg a medencében, amikor nincs vendég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom