Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Ittas vezetés

JEGYZET "Vajon mennyiben vagyunk felelősek azért, hogy ez így alakult?"
Ez tényleg történelmi pillanat? Élő videóbejátszásban tudósított az egyik újság az interneten arról, ahogy Demcsák Zsuzsa megérkezett az ATV székházához. Hófehér Audival jött, nem ő vezetett. Naná – írta az újság, hisz ittas vezetésért nemrég elvették a jogosítványát. Péntek óta jó néhány lapban elmagyarázták, mi történt a műsorvezetővel. Hírportál elemezte a Szanyi Tiborral készített interjúja kínos pillanatait, azt, hogyan pislogott. Megírták, hogy előző éjjel szórakozni volt. Hír lett abból, hogy fáradtsággal magyarázta a történteket. Most abból, hogy otthagyta a csatornát.

A bajai halászléfőző fesztiválról vidáman bejelentkező köztévés (férfi) riporter ügye mintha nem kapott volna ekkora kollegiális figyelmet. Ez is érdekes – és az is, hogy arról alig lehet olvasni, miképpen kerülhet képernyőre egy műsorvezető, aki nincs munkaképes állapotban. Ha ezután egyre többet fogunk egymásról írni, beszélni – undokságból, politikusi noszogatásra vagy üzleti alapú konkurenciaharc miatt –, akkor most már szívesen olvasnék arról is, hogy mi a fene történik az utóbbi hónapokban az ATV-nél. Érdekel továbbá, hogyan változott a nézőköre a Hír TV-nek, és mit gondol az olvasótábora a Magyar Nemzetnek, amióta a kollégák mindkét helyen szemlátomást nagyobb szabadságban dolgoznak.

Napirendre tértünk afölött, hogy a magyar sajtószabadság egyik őrangyala Simicska Lajos? Mit gondolunk arról, hogy a rendszerváltáskor az MSZP által külföldieknek eladott, még mindig milliós olvasótáborhoz eljutó megyei lapok kivétel nélkül a kormánypárttal jó barátságban álló tulajdonosokhoz kerülnek? Mit szólunk ahhoz, hogy a hírt közvetítő, közszereplőt ellenőrző és olykor véleményt is megfogalmazó újságírói hármas szerepből a mostani hatalom csak az első funkciót ismeri el? Vajon mennyiben vagyunk felelősek azért, hogy ez így alakult?

Szóval tényleg itt az idő, hogy egymásról, magunkról beszéljünk, józanul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóból tett

Tovább olvasom