Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Járókeret

"Az esztendő utolsó napján ezen a helyen fogadkozik a zsurnaliszta, esetleg évet értékel és tanulságot keres, vagy egészen hétköznapi dolgokról, kis kudarcokról és sikerekről számol be."
Az esztendő utolsó napján ezen a helyen fogadkozik a zsurnaliszta, esetleg évet értékel és tanulságot keres, vagy egészen hétköznapi dolgokról, kis kudarcokról és sikerekről számol be.

Például sportsikerekről. Nálam ez a mögöttünk hagyott esztendőben abban csúcsosodott ki, hogy többet játszottam a nagypályás megyenégyes focibajnokságban, mint korábban – minden alkalommal becseréltek, ha három nullára vezetett a csapat, vagy ilyen különbséggel állt vesztésre. Szorosabb részeredménynél azért nem kockáztatott a sokat tapasztalt játékos-edző, mert az eredményesség sem utolsó. De én így is elégedett lehettem a legmegbízhatóbb csere címmel.

Kis kudarcok közé tartozik, hogy bár már 45 év feletti kategóriában is hirdettek bajnokságot a Kék Mókus kispályás labdarúgó tornán, mégsem találtam magamnak csapatot. Hiába volt végig bekapcsolva a mobilom, senki sem hívott fel, hogy égető szüksége lenne egy tapasztalt jobbhátvédre. Új asztalszomszédaimnak, a sportrovat tagjainak megesett a szívük rajtam, s azon kezdtek el gondolkodni, hogy valami rövid közérdekű közleményben vagy egy mínuszos hírben csapatot keresnek nekem a sportoldalon. „Jó kondíciónak örvendő szerkesztő kollégánk együttest keres, elsősorban a jobbhátvéd beosztás érdekli, de egy kor – 45 év – felett már tetszőleges poszton bevethető". Közlemény híján csapat sem került, így jövőre talán magam alapítok egyet. Ez még nem fogadkozás, inkább lehetőség, már nevet is adtam az általam gründolt csapatnak: Járókeret.

Vagy Fehér tollak. Ha sikerül leigazolnom Szrenka Bélát és Deák Ferencet, ennek nincs is akadálya. Utóbbi úrról csak azt érdemes tudni – azon túl, hogy húsz múlt disznóvágáskor –, hogy a megyenégyben a bírók már régen nem a játékengedélyét nézik, s azt, érvényes-e a sportorvosija, hanem azt, van-e eltávozási engedélye a nyugdíjasotthonból. Annyira nem ősz még, mint Deák úr, de már majdnem.

Elöl és hátul így biztosan minden rendben lesz, utána már csak igazolás kérdése, hogy én is labdába rúghassak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ünnep között

"Arra gondoltam, ilyesmit is jelenthet a fogalom: két ünnep között. Hogy szilveszter előtt kicsivel… Tovább olvasom