Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Jegyért meleget

"Nyilván eddig sem volt szabályos, csak éppen nem ellenőrizték."
Igencsak dühösek most azok az alkalmazottak, akik a meleg étkezési utalványt választották a cafeteriakeretükből. A repertoár idén jóval szűkebb, mint tavaly volt, hiszen a korábban adómentes juttatások legnépszerűbb elemeit gyakorlatilag kiherélték. Mi a fenének választana valaki hideg étkezési jegyet vagy ajándékutalványt közel 100 százalékos adóval, ha ilyen feltételek mellett készpénzt is kaphat? Persze lehet arra várni, hogy a munkaadó vállalja a pluszterheket. De tudjuk, a cégek nagy többsége ezt nem teszi meg.

Pedig önmagában a cafeteriarendszer okos találmány. Sokan kétkedve fogadták, nehezen értették meg, hogy jól járnak vele: többet költhetnek – igaz, kicsit körülményesebben – olyasmire, amit amúgy is megvennének. Aki nem internetezik otthon, üdülni sem tud vagy akar, még mindig gyűjtheti a pénzt az egészségpénztári számláján, vagy bevásárolhat belőle a családjának. Utóbbira találták ki a hideg étkezési jegyet, amit már nincs értelme megrendelni.

Jó pár áruház így értelmezte a meleg étkezési utalványt is – ami nem erről szól. Az, hogy több magyar lánc boltjában mostanáig elfogadták tejért, lisztért, olajért, kávéért cserébe, nyilván eddig sem volt szabályos, csak éppen nem ellenőrizték. De minderről a dolgozó honnan tudhatott volna? Csak azt nézte, hol költheti el a rózsaszín tiketteket, a többivel nem foglalkozott. Az adóhatóság meg véletlenül sem tavaly év végén jelezte – amikor már régen tudni lehetett, hogy ezt az utalványt a kedvezőbb adózás miatt jóval többen választhatják –, hogy szigorúan bünteti a szabályszegőket. A munkavállaló most joggal érezheti úgy, hogy átvágták.

De hiába dühöng, attól a helyzet nem oldódik meg. Jobban jár, ha befizeti belőle a gyerekeinek a menzát, házhoz rendeli az ebédet, vagy néha kirúg a hámból, és étteremben vacsorázik.

Olvasóink írták

 • 7. persona 2010. február 10. 09:34
  „hát akkor nincs más hátra, mint körbeudvarolni a pénztáros fiúkat, hogy fogadják el a meleg tickettemet. Majd bevetem csábos mosolyomat :D”
 • 6. lila 2010. február 10. 09:21
  „Sírva vigad a magyar! Hetente egyszer jóllakhatok ezután, csak nembiztos, hogy az éhségtől el bírok vánszorogni az étteremig.A 6000 Ft-os étkezési jegyből ugyanis csak erre futná.”
 • 5. flexsnake 2010. február 10. 09:15
  „Hogy fogadnák már el? A visszavételi árat nem fogja egyetlen önkormányzat se fizetni. Debrecenben is ugyanez volt.”
 • 4. persona 2010. február 10. 08:31
  „mutasson már valaki végre Szegeden egy egy olyan menzát, ahol elfogadják ezt a rózsaszín fecnit!!!”
 • 3. farkascsaba 2010. február 09. 21:36
  „Én szívesen fizetném a gyerekeim menzáját ebből csak éppen nem fogadják el, hát ez az igazi szemétség!”
 • 2. Yossarian 2010. február 09. 15:26
  „az egész cafeteria rendszer egy nagy átvágás.
  egy nesze semmi, fogd meg jól.”
 • 1. tom64 2010. február 09. 11:08
  „Tisztelt Szerző!
  Ha nincsenek gyerekeink,ha nem rendelünk ebédet,ha nem szoktunk kirúgni a hámból,viszont nagyon-nagyon fogunk dühöngeni,akkor talán a helyzet még "megoldódhat".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéke ellenzéke

"A szocialista párt jelenleg saját ellenzékének ellenzékeként kampányol." Tovább olvasom