Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Jó rendőrök, rossz oldalon

"Az már önmagában is szokatlan, hogy rendőrök ülnek a vádlottak padján, éppen ezért tényleg jó lenne megtudni, hogy miért kerültek a rossz oldalra."
– Majd egyszer felhívjuk, találkozunk, és elmondjuk, hogy mi vezetett idáig – mondta ítélethirdetés után pár perccel a volt törzszászlós, akit a bíróság tegnap a társával együtt elítélt. Noszogattam őket, kértem, beszéljenek ezekről most. Azt mondták, még korai lenne, de annyit megjegyeztek, hogy komolyan gondolják: amit tettek, hiba volt, és nem kellett volna.

Az már önmagában is szokatlan, hogy rendőrök ülnek a vádlottak padján, éppen ezért tényleg jó lenne megtudni, hogy miért kerültek a rossz oldalra. Nem a vádiratból, nem az ítéletből, hanem tőlük. De erre egyelőre még várni kell. Nincs más, részben arra kell hagyatkozni, amiket kollégáik mondtak róluk.

Kezdjük azzal, hogy mindketten jó zsaruk voltak. Sőt: a legjobbak közé tartoztak. A közrendvédelmes rendőrök szerint hiányozni fognak a rendőrségnek!

Mielőtt jönne a de, nem hallgatom el, hogy a rendőröket a tévéostrom és az ellenük folytatott kíméletlen hecckampány óta még a korábbinál is jobban becsülöm. Láttam, amikor bazaltkövek, székek, padok repültek feléjük.

Szóval a hétfőn elítélt, lefokozott és a múlt héten közös megegyezéssel kirúgott két rendőr sztár volt a szegedi kapitányságon. Azt hitték, mert jó zsaruk, többet megengedhetnek maguknak, hogy kezükbe vehetik a teljes igazságszolgáltatás menetét, nyomozhatnak, vizsgálhatnak, vádat emelhetnek, ítélkezhetnek. Azt hitték, hogy az általuk hozott ítéletet végre is hajthatják.

Az önkontroll nem működött náluk, és senki nem figyelmeztette őket arra, amire az ügyész utalt: a rendőrségi törvényben nincs benne, hogy bárkit bármikor felpofozhatnak.

Súlyos árat fizettek ezért, bűnhődnek is.

Sajnálom őket, és láthatóan a 13 éves gyereket, a 17 éves fiút, és a brutálisan összevert férfit képviselő ügyész sem örömmel sorolta a vádakat, sőt a bíró sem jókedvűen mondta ki az ítéletet.

De azt a két volt rendőr sem vitatta, hogy mivel számtalan írott és íratlan szabályt és törvény megszegtek, az ítéletet megérdemelték.

Olvasóink írták

 • 8. Evajunior 2008. június 14. 17:53
  „Szemétségnek tartom a rendőrők elitélését.
  1. Oka: kevés a rendőr Magyarországon.
  2. Oka: túlsok mindent megengednek maguknak gyermekorúak, fiatalkorúak és fiatal felnőttkorúak. És ha emiatt kapnak egy-két pofont a rendőrotől kutya bajuk sem esik.
  3. Oka: nem tisztelik sokan a rendőrőket és ezért nem csodálkozni kell hogy a rendörők ,,zordak és hareciasak".
  4. Oka: azt sokan nem tudják az Állampolgárok között hogy a rendörőknek nem nagyon van Karácsonyuk sem. És azért vállalták ők ezt a munkát mert szeretik a hazájukat és egyben az Állampolgárokat védeni és távol tartani a legveszélyesebb bünözőktől az országaikat.

  Igy láttom a rendőrők tevékenységeiket: szolgálnak és védenek. És védik a hazánkat. :-)”
 • 7. Brumee 2008. május 03. 18:38
  „Kicsit későn,de szólnék egy pár szót.Juno, ha maga állna szemben a tömeggel és dobálnák kővel,meg molotov koktéllal, illetve amikor odamegy az álarcos fekvő fiatalhoz,aki úgy lábszáron rúgja az acél kapnis bakancsával, hogy eltörik a lába,.Akkor is ez volna a véleménye?Ha itt rendőrterror van mit szól az istenített nyugathoz?Az USA-hoz,ahol előbb lő,majd megkérdezi ki voltál?Persze, gondolom, ha valami baja van, elsőként kiabál rendőr után.”
 • 6. juno 2008. április 15. 22:59
  „Oláh, ezt mégis hogy képzeli? Mért kell mindig provokálnia? A 2006-os rendőrterror után a rendőröket védte, most meg bejelenti, hogy azóta kétszer annyira becsüli őket? És mit mondana annak akinek kilőtték a szemét, kiverték a fogát, eltörték a bordáját, megnyomorították, egyéb módon kínozták meg, lelőtték gumilövedékkel, stb.? Maga szerint ez kitaláció vagy ez is pozitívumként értékelendő? Tudom, hogy magának csak Gonda István kődobálása a tény, és egyedül ő a mocskos, na meg rajta keresztül a Karolina meg ugye Balogh Elemér. De azért mégis, ha nincs is lelkiismerete, ami bizonyított tény mostmár, egy elmeorvoshoz azért elmehetne, némi kezelés szerintem nem ártana. A főszerkesztő meg igazán eltilthatná magát az írástól, mert tényleg minden cikkében a józan ész ellen beszél (pl. hiperbrutális gyilkosságok esetén hogy milyen mocskos aki akár fel is meri vetni a halálbüntetés gondolatát), ami az újság kétes hírnevének és fogyatkozó olvasói körének se tesz jót.”
 • 5. csingiz 2008. április 15. 22:05
  „Hát nem tudom, de én valahogy nem tudok szomorkodni.....De azért érdekelne, hogy kicsit konkrétabban mitől voltak "jó zsa-ruk", sőt a legjobbak közül valók?”
 • 4. trpilaxnak 2008. április 15. 21:04
  „Jó nagy tahó vagy! Inkább tabulj meg írni! És olvsad el a cikk után írt hozzászólásokat,”
 • 3. triplax 2008. április 15. 19:35
  „Remélem a rendőr kollegák figyelemmel kisérik a "szegény"13 éves fiú cseperedését és meg mutatják neki milyen a másik oldalon ÜLNI!Már most lenne neki miért!Egyik oldalon az igazság másikon a jog.Nem sokáig élvezheti a kiskorúság védelmét!!Hamarosan olvasunk még róla.”
 • 2. Kutyavilág 2008. április 15. 12:45
  „Summa summárum, a két rendőr megkapta megérdemelt büntetését. És a két fiatalember? Hajrá, fiúk! Nem nektek kell a rendőrtől tartani, féljenek a rendőrök! Törjetek, zúzzatok, firkáljátok házak falát, lopjatok, szipuzzatok, verjétek meg az anyátokat, hajrá Magyarország!”
 • 1. Hné 2008. április 15. 10:52
  „Ha egy 13 éves - még nem büntethető - gyerek lop egy üzletből, ha a szülei képtelenek megnevelni Őt, akkor ezt a tisztet át kell venni tőlük. Helyeslem, hogy a rendőr megpofozta a gyereket, és sajnálom, hogy ezért derékba törte a karrierjét az álszent társadalom. Arról nem is beszélek, ha egy Anya eljut odáig, hogy gyereke ellenében rendőrt kell hívnia, mit tehetett az a gyerek.
  Több ilyen rendőrre lenne szükség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bádogdatolya

"Azon kevés balga vásárló közé tartozom, aki úgy hitte: a százforintos boltokban valóban minden… Tovább olvasom