Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Jobb félni

"A bulvársajtó tele van Dél-Amerikában vagy Nyugat-Európában lebukott magyar drogfutárok történeteivel, akik többsége bizonyára nem bírt ellenállni a könnyen szerezhető pénznek, de biztosan akad közöttük néhány balek is, akit tudtán kívül használtak fel."
Úgy tizenöt esztendővel ezelőtt tunéziai nyaralásból jöttünk haza egy nagyobb baráti társasággal, amikor a repülőtéren az egyik legtávolabbi ismerős – vezetéknevét sem tudtam – megkért, hogy vigyek át a vámon egy táskát, mert ő úgy bevásárolt az asszonyának, hogy már nem fér bele a súlyba. Átvittem, nem is volt semmi probléma, ám kivert a víz, amikor az egyik jó barátom elmagyarázta, mit kockáztattam. Mert nem nagy „plénum" előtt kért meg a szívességre az alig ismerős magyar, hanem csak úgy félrevonva. Most már tudom, bukott volna kocsi, ló, ha megfognak valami fegyverrel vagy kábítószerrel. Magyarázhattam volna az arab tisztviselőknek, hogy a cucc a Józsié, de hogy milyen Józsié, azt már nem tudtam volna megmondani. Gondolom, jót kacagtak volna a mesémen, én meg belülről tanulmányoztam volna egy darabig az észak-afrikai börtönkultúrát.

Táskát már biztosan nem viszek szívességből, sőt, ha autóval készülök a határon túlra, akkor sem fogadok el csomagot kézbesítésre. Ha több családdal indulunk nyaralni, s úgy adódik, nálunk még van hely a csomagtartóban, akkor is minimum évtizedes barátság kell ahhoz, hogy kisegítsem a csapatból a túlságosan felpakolót. Amikor pedig egyedül, vagy másod-, harmadmagammal mentem mondjuk a genfi vagy a frankfurti autókiállításra, nem nagyon reklámoztam, még szűkebb körbe sem dicsekedtem, nehogy valaki csomagot „szigszalagozzon" az autó aljára. Fő a bizalmatlanság.

A bulvársajtó tele van Dél-Amerikában vagy Nyugat-Európában lebukott magyar drogfutárok történeteivel, akik többsége bizonyára nem bírt ellenállni a könnyen szerezhető pénznek, de biztosan akad közöttük néhány balek is, akit tudtán kívül használtak fel. Persze, az is balek, aki csempészett, csak azt nem tudta, hogy ő csupán a csali a kis csomaggal, s ugyanazon a gépen, vagy eggyel később ment az igazi nagy szállítmány.

Az ügyvédek már minden mesét tudnak, a rendőrök és az ügyészek már számos történetet hallottak. A mese lehet igaz is, hamis is, jog azonban csak egyféle van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem cserélnék

"A hír: a beharangozott 2000 ágyas klinikai tömb helyett első körben 370 ágyas épülhet Szegeden. Ha… Tovább olvasom