Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jog és erkölcs

Ha nem volna illetlen, azt írnám, Lengyel József egy állatorvosi ló. Bírók, ügyészek, igazságügyi szakértők, politikusok dolgoztak évekig – elvben a köz nevében –, hogy végül magánzsebbe utaljanak százmilliót.
Ha nem volna illetlen, azt írnám, Lengyel József egy állatorvosi ló. Bírók, ügyészek, igazságügyi szakértők, politikusok dolgoztak évekig – elvben a köz nevében –, hogy végül magánzsebbe utaljanak százmilliót.

A fürdőigazgató munkássága földühítette a jelenleg kormányzó, akkor ellenzéki politikusokat. Beck Zoltán vagyongazdálkodási tanácsnok a választások után azt mondta lapunknak, hogy Lengyel százhetvenmillió forintos kárt okozott a városnak. A céget átvilágították, több visszás ügyet találtak. Évek múltán az ügyészség azonban világos választ adott a feljelentésre: a város számára feltételezhetően hátrányos ügyletek megkötése önmagában nem bűncselekmény.

A két városvezető csapat egyformán kellett Lengyelnek ahhoz, hogy hozzájusson a millióihoz. Bartha László korábbi polgármester 2002 májusában egy számára kétségkívül előnyös munkaszerződéssel kínálta meg; a következő polgármester, Botka László pedig rossz pillanatban rúgatta ki.

Az is látszik persze, mennyire életszerűtlen a bíróság álláspontja. Szabályos taggyűlést ugyanis Botkáék nem tudtak volna összehívni – a cég másik tagja hónapokkal korábban megszűnt. Papíron viszont még létezett, és Szegednek ez most 109 milliójába kerül. Várni kellett volna pár hónapot a menesztéssel!

A legriasztóbb talán az, hogy miközben Lengyel munkaügyét öt bíróság rágta át, addig büntetőügyét évek óta nem tárgyalták. Mert leterheltek a büntetőbírák. Az a Lengyel József, aki az ügyészség szerint csúnyán átejtette Szeged városát, most még egy „kis" bánatpénzt is kap ugyanettől a közösségtől. De perkáljon csak az a közösség, amelyik eltűri, hogy impotensek a közrendszerei. Az igazságszolgáltatás és a politika csődöt mondott; Lengyel győzött, Szeged veszetett. Szó szerint, és átvitt értelemben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széljegyzet a lóra

"A kóbor igyekezet lépten-nyomon belerondít köztéri szobrainkba is. Láttam már Juhász Gyulánk… Tovább olvasom