Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Kálvária a Kálvárián

"Hej, pedig mekkora várakozás előzte meg a nyitását. A hajnalig tartó bulikra mindig könnyen rábeszélhető szegedi ifjoncok talán még a centit is vágták annak idején, csak hogy pontosan tudják, mikor tárulnak ki a kapuk, mennyit kell még aludniuk a következő áttáncolható éjszakáig."
Hej, pedig mekkora várakozás előzte meg a nyitását. A hajnalig tartó bulikra mindig könnyen rábeszélhető szegedi ifjoncok talán még a centit is vágták annak idején, csak hogy pontosan tudják, mikor tárulnak ki a kapuk, mennyit kell még aludniuk a következő áttáncolható éjszakáig.

A pletykára éhesebbek meg azt latolgatták, vajon az új szórakoztató centrum begerjeszt-e egy kis szögedi diszkócsatározást. Mert hogy – ne titkoljuk tovább – a Coctail étterem és „dizsi" megépítésének idejét idézem most föl. Amikor az egykori Tolbuhin sugárúti (ma Kálvária) autójavító lerobbant épületében egy csillogó-villogó, amerikai (nyugat-európai?) mintára megálmodott, padlótól plafonig formatervezett, több korosztály igényeinek kielégítésére is vállalkozó szórakoztató-központ jött létre.

A múlt század végét tapostuk akkoriban, s örültünk, amikor a megnyitót követően kiderült – diszkóháború miatt nem gerjednek az indulatok, viszont szélesebb kínálatból választhatnak a szegediek és a városba betérők, ha esti kikapcsolódásra vágynak. No meg a tucatnyi sztárvendég Szegedre csalogatása is azt sugallta, itt aztán még száz év múlva is repeszti a dobhártyákat a slágerzene.

Hát nem repeszti. A Coctail varázsa, ki tudja miért, de egy-két év alatt szertefoszlott, s az elpártolt vendégeket a hatalmas költségekkel lebonyolított felújítás után sem tudták visszacsalogatni. Következett hát a bezárás, a tulajdonosváltás, a Coctail megjárta a maga kálváriáját Szeged Kálvária sugárútján. Közben körbelengték a titkok, a Tisza partján már oly megszokott pletykálkodás gömbölydedre hizlalta a Coctail-sztorit. Tényeket persze nem tudunk.

Az immár új névvel felöltöztetett szórakozóhely valamit cipelhet magával a múltban rátapadt szerencsétlenségből, mert hiába plakátolták az ígéretet, fergeteges bulival nyit a Club 911-é lett Coctail, a hangfalakból nem ömlik zene ezen a szombaton. A sok önjelölt rongylábkirály és parkettának ördöge gyűjtheti még az erőt az első nagy Club 911-es kihívásra. Addig meg reménykedhetnek abban, hogy Szeged mégiscsak gazdagabb lesz egy új szórakoztató központtal, mert efféle intézményből sosem elég a városban, ami fiatalok, diákok tízezreinek otthona. Vagy a Coctail-história éppen ennek ellenkezőjét bizonyította?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami sebesség

"Tíz évvel megelőzték ezzel a törvénnyel a valós lehetőségeket – mondta egy ügyintéző. A… Tovább olvasom