Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kameraláz

JEGYZET - „Egyszer valakinél elszakad a cérna, és a tettenérésből önbíráskodás lesz."
"A térfigyelő kamera hasznos dolog. Makón közel száz pásztáz belőlük, rendszerbe állításuk után az érintett területeken látványosan visszaesett a bűnözés. Fogtak már el a modern technika jóvoltából kerékpártolvajt éppúgy, mint zsebmetszőt, sőt azt a fiatalt is hasonlóképp kerítették kézre, aki nemrégiben horogkeresztet firkált Petőfi Sándor makói szobrára. A makói térfigyelő rendszer sikerét látva a közelmúltban Földeákon még közadakozást is indítottak egy ottani felszerelésére – sikerrel.

A térfigyelő kamera ugyanakkor nem old meg minden problémát. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Makón, de megyeszerte másutt is megemelkedett nyáron a lopások, betörések száma. Most a szentesi Nagyhegyen élők is panaszkodnak: mióta bekamerázták a várost, nincs nyugtuk. Nagyhegy a béke szigeteként emlegetett Kurca-parti város egyik határrésze, és tulajdonképpen érthető, hogy miután a bűnözésből élők számára kockázatosabbá vált a frekventált helyeken portyázni, most a kevésbé szem előtt lévőkön próbálkoznak. A Hajnal utcában jobb híján most ugyancsak kamerát követelnek, és közben rettegnek: féltik a javaikat, az életüket, és tartanak attól is, egyszer valakinél elszakad a cérna, és a tettenérésből önbíráskodás lesz.

A nagyhegyiek gondját, bár erre egyelőre nem kaptak ígéretet, talán megoldaná egy-két kamera. Biztos vagyok azonban abban, hogy ha a sárkány fejét le is vágnák itt, kinőne máshol. Mi volna az igazi megoldás? Ha a rendőrségnek joga lenne keményebben fellépni, ha a büntetések elrettentő erejűek lennének, ha a zálogházas és a fémfelvásárló nem merné átvenni a kétes eredetű holmit... – mondja a szentesi riportunkban megszólaló önkormányzati képviselő. A bosszankodó Hajnal utcaiak bizonyára egyetértenek vele, én azonban attól tartok, ez is csak tüneti kezelés volna. A semminél persze az is jobb – meg a kamera is."

Olvasóink írták

  • 2. klj-54 2012. szeptember 07. 17:15
    „Márpedig a törvényváltozás miatt az lesz, hogy a lakos saját maga ül törvényt, hoz ítéletet és hajtja azt végre!”
  • 1. haresz 2012. szeptember 07. 12:48
    „A bűnöző cigány hordák felszámolása megoldaná a problémát!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordított világ

"Legfeljebb az épületek oldalát sikerült paplanba burkolni."
Tovább olvasom