Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Kampány, csomag

"Nagymamámat múlt héten egy cédulagyűjtő aktivista elküldte a fenébe, mert már odaadta a másik pártnak az ajánlószelvényt. Elkezdődött az újabb kampány."
Fokozódik a helyzet, csökken a bizalom. Megint mindenki gyanús. A Fidesz tegnapi gyűlésén lekommunistázták lapunkat, a kormányzó erők meg nem engedték, hogy a választópolgárokkal találkozó politikusaikról riportot írjunk.

Nagymamámat múlt héten egy cédulagyűjtő aktivista elküldte a fenébe, mert már odaadta a másik pártnak az ajánlószelvényt. Elkezdődött az újabb kampány. A helyzet azonban teljesen más, mint tavasszal. Tisztábbak a viszonyok: kiborult a bili, nagy a baj, sürgős stabilizációs intézkedések kellenek. Miközben az ország érdeke az, hogy a költségvetési egyensúly minél előbb helyreálljon, az egészbe az önkormányzati kampány csak bezavar. A Fidesz meglovagolja a megszorító csomag miatti népharagot.

Közben a kormány ki nem dolgozott ötletein csámcsog a média. A helyi kormánypárti aktivisták most valószínűleg megérzik az országos hatást: a megszorítások miatt nehezebb a dolguk.

Az országos ügyek hatnak, de ez azért elsősorban önkormányzati, helyi kampány, helyi érdekű izgalmakkal. A szegedi kormányoldalon a szocik által ejtett szocdemek és centrumosok zavarnak be az elégedett MSZP–SZDSZ egységbe. Jobb oldalon meg váratlanul feltűnt az exmiépes Apró Juhász János oldalán Dlusztus Imre polgármesterjelölt. Közben a Fidesz Szegeden teljesen új csapattal indul, végképp feledtetve a Bartha-érát. A polgármesterjelölt, Oláh János arra épít, hogy az emberek most már a bőrükön érzik, az állami költségvetés túlköltekezett, Szeged eladósodott.

Azt ígéri, közgazdászként kihúzza Szegedet a gazdasági bajból – megy a nép közé, vállalja a találkozások bizonytalanságát. Ellenfele, Botka László viszont jól tudja: népszerű és ismert. Az ő taktikája az, hogy az elvégzett munkával, a fejlesztésekkel érvel, és további uniós pénzeket ígér. Ha nem lenne Gyurcsány-csomag, a helyi választást akár lefutott körnek is tekinthetnénk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újítások - indulatok

"Bármennyire is európai cél a biztonságos bicikliutak építése, ha a kivitelező és a megrendelő… Tovább olvasom