Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Kampányhumorérzék

"A Tappancs telepéről biztosan nem őt vinnénk haza, a parlamentben viszont sok szegedi szívesen látná az ebet, mely sokáig illegalitásban élt a városban. A matricákon létező mutáns állatból kétfarkú politikussá avanzsált, önmagát választási plakátokon hirdető kutya nálunk új műfajt honosított meg: a kampányhumort."
A Tappancs telepéről biztosan nem őt vinnénk haza, a parlamentben viszont sok szegedi szívesen látná az ebet, mely sokáig illegalitásban élt a városban. A matricákon létező mutáns állatból kétfarkú politikussá avanzsált, önmagát választási plakátokon hirdető kutya nálunk új műfajt honosított meg: a kampányhumort. Úgy tűnik, fogékonyak vagyunk rá. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) plakátjait letépkedik, emlékbe hazaviszik az emberek, interneten biztatják és biztosítják támogatásukról Kovács Gergőt, az állat kiötlőjét, ha úgy tetszik, gazdáját. A média is érdeklődik – és nemcsak a bulvár. Politikával cseppet sem törődő fiatalok állítják: a kutyára szavaznak. Már persze szavaznának, tegyük hozzá, ha lehetne. Mivel nem lehet, inkább nem szavaznak.

Miért tetszik nekünk ennyire ez a nyakkendős kutya? Ez a görbe tükör? Talán az ígért ingyen sörre, az adócsökkentésre, az örök életre vágyunk? Nyilván az sem lenne rossz. Valószínűbb azonban, hogy az ötlet újszerűsége és szellemessége fogott meg bennünket. Gergő nem hivatásos humorista, nem fizetik azért, hogy poénokat találjon ki. A huszonéves fiú úgy gondolta: ő is elő tud állni túlzó ígéretekkel, jól hangzó szlogenekkel – akár a valódi pártok. Sőt alkalmazkodik is, a pártprogram képlékeny. Nem kell az ingyen sör? Legyen akkor ingyen bor! Ha nyernek, teljesítik – ez kilencven százalék.

Gergő meglátta, kifigurázta, a saját eszközeivel tette nevetségessé a szerinte „gagyi, kamu ígérgető kampányt". Ráadásul a tolerancia jegyében más fajoknak is esélyt adott: kutyát indít a választásokon. De nem állt meg az ötletnél, tervezett, nyomtatott, ragasztott. A szegedieknek teszik. Most már tudjuk: a városnak nemcsak mutáns kutyája, de kampányhumorérzéke is van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegzseb

"A szegedi színházat megtámadni, amikor éppen elképesztő előadásszámot produkál, közönsége van és… Tovább olvasom