Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Karácsony után

JEGYZET - ˝Mi marad a fényből és melegségből?˝
Fény és melegség költözik az életünkbe karácsony előtt, így szoktunk fogalmazni kissé közhelyesen. A Délmagyaroszág Lapcom Média Alapítványa jóvoltából olyan Csongrád megyei emberekkel ismerkedtem meg advent idején, akiknek nemcsak átvitt értelemben, de szó szerint is fényre és melegségre volt a legnagyobb szükségük.

És olvasóink segítettek nekik. Tóth Bernadették egyszobás tanyájában például ezután szivacs helyett ablak lesz a falon a hideg ellen. A csanyteleki Kolompár Edit pedig három év után már nem gyertya, hanem lámpa fényénél olvashatja az esti mesét gyermekeinek.

Leírhatatlan érzés volt karácsony előtt a Lapcom Média Alapítvány 24 családjának átadni azt a támogatást, amely olvasóink jóakarat-forintjaiból gyűlt össze. Soha nem látott összegről van szó: 4 millió 312 ezer 230 forintról. Valamint arról a rengeteg egyéb felajánlásról, támogatásról, segítő szóról és gondolatról, amelyeket nem is lehet pénzben kifejezni. Cserébe pedig csak egy szót tudtunk adni: köszönjük!

Valóban szebbé tettük a kiválasztott családok karácsonyát – és talán azokét is, akik adakoztak. De mi marad a fényből és melegségből most, hogy véget ért az ünnep? Biztosan kevesebb. Ám csak rajtunk múlik, mennyi szökik ki belőlük az ablakon.

Figyelmükbe ajánlom a mai számban bemutatott Kalányos Krisztina pedagógus mondatait: „A legnagyobb baj, hogy nem vagyunk nyitottak egymásra. Egyéni érdekek mentén létezünk, nem tudunk közösségben gondolkodni. Nem próbáljuk meg kívülről figyelni magunkat annak érdekében, hogy lássuk a hibáinkat. Az őszinteség hiánya is nehézségeket okoz, és az sem segít, hogy nem merünk beszélni egymással". Bárcsak megfogadnánk észrevételeit! Mennyivel szebbek lennének a mézeskalács-illatú ünnepet felváltó szürke hétköznapok is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ima a betörőért

˝A keresztény világ békében él saját magával.˝ Tovább olvasom