Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Karácsonyi csodák

JEGYZET - "48 család ünnepét tettük szebbé."
A rákkal küzdő Romics Roli gólja után több száz ember tapsolt vasárnap este az újszegedi sportcsarnokban. A ritka genetikai betegségben szenvedő Dobó Ricsinek új fürdőszobát és sok-sok ajándékot hoz a Jézuska – hogy aztán a balástyai Elekesék felé vegye az irányt: korábbi karácsonyokon sajnos nem tudott annyit cipekedni, hogy mind a hét gyermeknek külön ajándék jusson. Idén lapunk olvasói segítettek be neki. Egy szegedi hajléktalan férfi, Balasi Sándor esetében pedig egy egészségügyi probléma megoldásában közreműködtünk. Sokféle karácsonyi csoda létezik.

November végén írtam e hasábokon: azért fogtunk össze a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Clubbal, hogy közösen minden eddiginél több, 48 család ünnepét tegyük szebbé. Hogy karácsonykor a Jóakarat Hídja ismét megépüljön olvasó és olvasó között.

3 millió 346 ezer 773 forint gyűlt össze az adventi időszakban a Lapcom Média Alapítvány számláján. Magánszemélyek 1-2 ezer forintos felajánlásai mellett több Csongrád megyei, sőt budapesti cég is adakozott, százezres nagyságrendben. A Vodafone nemes felajánlásának köszönhetően 100 ezer forintért elárverezhettünk egy különleges relikviát, egy McLaren Mercedes Forma–1-es modellautót. Szinte minden nap jelentkezett olyan olvasó, akik azt kérte: tegyük lehetővé, hogy felvehesse a kapcsolatot a segítségre váró családdal, mert személyesen keresné meg őket adományával. Mások egyetlen szó nélkül küldtek tűzifát, varrógépet, csokoládét oda, ahol nagyobb a szükség. A szegedi Klauzál téren működő Szeretetkuckónkban pedig naponta nőttek a plüssfigura- és mesekönyvhalmok. Így az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítvány, az Odú Fejlesztő Központ és az ÁGOTA Alapítvány gyermekei is részesülhettek a karácsonyi csodából, amelyről Márai Sándor így ír: „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni".

A Lapcom Média Alapítvány olvasóinknak köszönhetően 2 millió 900 ezer forintból megvalósította céljait. A megmaradt összeget, 376 ezer 773 forintot pedig jövőre újabb jótékonysági akciókhoz használjuk fel. Hogy csodák ne csak karácsonykor történjenek velünk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretet – akciósan

˝ A születés, a karácsony lényegéhez mégis a szegények állnak közelebb. ˝ Tovább olvasom