Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Katonadolog?

JEGYZET - ˝A fiúk nem sírnak.˝
Nincs könnyű dolguk a férfiaknak. Száz éve fokozatosan és egyre inkább válságban vannak a hagyományos férfiszerepek. Az első világháború idején a nők rákényszerültek, hogy olyan feladatot is elvégezzenek, ami addig férfimunka volt. Mire hazajöttek a férfiak a háborúból – ha egyáltalán hazajöttek –, nyilván döbbenten szembesültek azzal, hogy nélkülük sem állt meg a világ. És a nők egyre nagyobb tömege nem akart visszamenni a tűzhely mellé, egyre többen váltak kenyérkeresővé, és mind többen képzeltek el karriert maguknak.

A gazdasági világválság meg az újabb világháború konzerválta ezt a folyamatot. Az elmúlt évtizedekben már általánossá vált a kereső nő, és ebből következően a férfiak önképének válsága is állandósult. Ráadásul ezt a nevelés többnyire erősíti, ahelyett, hogy ellensúlyozná. Hiszen addig, amíg a női sírás egész életünkben elfogadott, addig már egy kisfiút is arra figyelmeztetünk, amikor ugyanaz a sérelem éri, mint társnőjét, hogy a fiúk nem sírnak, katonadolog.

A nők ereje a törzsfejlődésből következő szívósságon túl éppen a gyengeségük: egyszerűen szabad elesettnek lennünk. Pontosabban a férfiak úgy érzik, ezt nem tehetik meg, mert ha egy hím nem lehet falkavezér, akkor a létezésének értelme kérdőjeleződik meg. Aki pedig közülük ezt fokozottan így érzi, annak agyvérzés, infarktus, fekély, daganat rombolja a szervezetét. Konkrétan a nők többsége a lehetetlent várja el egy férfitól! Legyen olyan érzékeny, hogy hosszú percekig sírjon a naplemente láttán, és bozontos mellkasán folyjon végig a könnye, ugyanakkor a szarból is építsen várat. Ugye, hölgyeim, egyikünk sem hiszi, hogy létezik olyan férfi, akiben ez a kettő egyszerre megtalálható?! Vagy-vagy. Márpedig az egyik ezért, a másik azért kerül válságba. Vagyis a Meggyalázott Nők Egyesülete mellett a Megalázott Férfiak Klubját is időszerű megalakítani. Ha erre nem figyelünk, férjeink, apáink és fiaink negyven év felett változatlanul és egyre inkább életveszélyben lesznek. És ez békeidőben nem katonadolog.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszakozó

˝Az őstermelőnél találja a finom, egészséges élelmiszert.˝ Tovább olvasom