Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kegyelmi pillanat

JEGYZET - ˝Európai értelemben demokrataként.˝
A helyzet javul, Európa pincéjéből följöttünk a földszintre, és most kell nekivágni az emeleteknek – fogalmazott tegnap az alig 44 százalékos részvétellel megtartott önkormányzati választások eredményével láthatóan roppant elégedett Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában. A sikerek elmaradhatatlan fölsorolása után a kormányfő azt is mondta a parlamentben: olyan „kegyelmi pillanatban" van az ország, mikor nem újrakezdeni kell valamit, hanem megerősíteni, folytatni, végigvinni. A nemzeti alapon álló néppárti politikát, a munkaalapú társadalmat, a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását. Jelentsen bármit, negyedszer kapott ez az irányvonal kétharmados támogatást.

Az unortodox gazdaságpolitika következtében mélyül a szegénység; egyre többen érzik úgy, hogy az út szélén hagyták őket – reagált az MSZP frakcióvezetője. Tóbiás József ezt persze nem tudta szabatos, értelmes mondatokba foglalva előadni. Szónoki képességeit tekintve legfeljebb Hoppál Péterrel vagy Selmeczi Gabriellával kelhetne versenyre. Hosszú lesz így pártjának a következő parlamenti választásig hátralévő három és fél év.

A kegyelmi pillanat helyben is adott. A csapatával fölényes győzelmet aratott Botka László polgármester szívós munkával bebizonyíthatja: lehet másképp politizálni. Korrupció, lenyúlások, megfélemlítések, gátlástalan mutyik nélkül is. Európai értelemben demokrataként. Szegedre sokan úgy tekintenek, mint a szabadság, a civil kurázsi utolsó állva maradt bástyájára.

Botka Lászlónak legalább annyi híve van most országszerte, mint Szegeden. Többen egyenesen azt írták: legszívesebben ideköltöznének. Tőle remélik, hogy 2018 tavaszára alternatívát nyújtani képes ellenzéki tábort szervez. Ahhoz előbb a helyben mögötte álló pártokat kellene összebékítenie. Ez még annál is nagyobb kihívás lenne, mint a háborgó hullámokon, ellenszélben hajózó várost biztonsággal a révbe kormányozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felnőttjátszótér

˝Mint amikor elkezd futni valaki.˝ Tovább olvasom