Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Kempingezni jó

"Manapság már joggal várja el a sátrazó vendég, hogy megfelelő színvonalú szolgáltatást kapjon a pénzéért."
Az 1970-es, 80-as években nagyon sok magyar család számára a nyaralást, a pihenést a kempingezés jelentette. Trabantok, Wartburgok, Zsigulik tetején púpozták fel a sátrat, a bográcsot, gázpalackot, krumplit, hagymát, ami egy hétre feltétlenül kellett, aztán megcélozták a Balatont. A szerény körülmények, megannyi kellemetlenség – sorállás a zuhanyozóban, ahol már csak hideg víz folyik; az éjszaka leengedő gumimatracot fel kellett fújni; a két méterre lévő szomszéd sátorban lévők hajnalig tartó zajos hancúrjának végighallgatása – ellenére a tó, a foci- és sörcsaták, az esti bulizások, barátkozások, közös főzések mindenért kárpótoltak. Úgy érezte a kempingező, hogy kiszakadt a hétköznapokból, valóban nyaralt.

Természetszeretőknek és kispénzűeknek találták ki a kempingezést. Ahogy a mai lapban megjelent összeállításunk adatait böngészem, meg kell állapítani, hogy ez ma sem túl drága mulatság. Ha valaki megszerette ezt a nyaralási életformát, akkor könnyen továbblépett. Irány a bolgár, a jugoszláv tengerpart. A következő lépcsőfokot a faház- és lakókocsibérlés, -vásárlás jelentette. Van olyan ismerősöm, aki már igen régen beleszerelmesedett az Adria partján egy naturistakempingbe, azóta nincs nyár, hogy el ne látogatnának oda.

Néhány éve a szívem sajdult bele, hogy kedvenc balatonföldvári kempingünket, ahol két napot is várni kellett egykoron a szabad sártorhelyért, felverte a gaz. Egyetlen sátrat sem láttunk ott, két lakókocsi árválkodott az elvadult területen. Azóta, lehet, ismét él és virul, az sem kizárt, hogy bezárt.

Úgy vélem, manapság már – olcsóság ide vagy oda – joggal várja el a sátrazó, lakókocsizó vendég, hogy megfelelő színvonalú szolgáltatást kapjon a pénzéért: mindig legyen meleg víz, biztonsági szolgálat ügyeljen. Mert ha nem, szedi a sátorfáját, és keres egy másik kempinget.

Olvasóink írták

  • 1. smalltown 2010. június 30. 23:10
    „Oh a Balaton, regi nyarakon......:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinkron helyett felirat

"Tehetnénk ellene, de sokkal kényelmesebb Al Pacinót Végvári Tamás hangján hallgatni." Tovább olvasom