Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Képletek

JEGYZET - ˝Arra biztatták sorstársaikat, ne fizessék a havi részleteket.˝
Megvannak a képletek, hogyan forintosítják a devizahiteleket, miként kell elszámolniuk a bankoknak az adósokkal, vagyis levezethető, mennyivel is csökken az adós havi törlesztőrészlete. Ahhoz képest, mekkora horderejű döntésről van szó, és hogy négy éve tart a hitelesek megmentése a bankok sarokba szorítása mellett, elég nagy a csönd.

A kormány részéről érthető: nagy fegyverténynek tartja a döntést, holott ennél olcsóbban akarta megúszni a végleges megoldást. A bankok hallgatására is megvan a magyarázat, ez a piaci árfolyamon történő forintosítás ugyanis szépítheti a veszteségeiket. De fura a radikálisabb csoportok, a tüntetők, a pereskedők magatartása, hiszen ők a legszívesebben felezték, negyedelték vagy teljesen eltörölték volna a tartozásaikat. Arra biztatták sorstársaikat, a jövőben egyáltalán ne fizessék a havi részleteket.

Akik megfogadták a tanácsot és azt hitték, megsemmisítik a fennálló szerződéseket, ezért hosszú ideje nem is törlesztenek, pórul járhatnak. Bajba kerülhetnek az önhibájukon kívül szorult helyzetbe jutott devizahitelesek is: a munkanélküliek, a tragédiák miatt megfeneklett családok, hiszen első körben csak a jó adósok forintosíthatnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy rájuk nem vonatkozik az elszámolás, de az ő képletüket még senki se ismeri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterség

˝Nem kenyere a szó, de szorgalmas, ügyes kezű.˝ Tovább olvasom