Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kész átverés

"Ma már alapkövetelmény, hogy egymásra kell licitálni."
Turbó fokozatra kapcsoltak az üzletek: hipermarketek és webáruházak egyaránt ontják az akciós ajánlatokat. Hiába, be kell csalogatni a vevőt, aki advent tájékán egyébként is hajlamosabb a költekezésre. Az egyik hipermarket közleménye szerint például éves forgalmuk ötödét ezekben a hetekben produkálják – van tehát miért hajtani. Az pedig a boltoknál ma már alapkövetelmény, hogy egymásra kell licitálni: „egyet fizet, kettőt kap", „szuper szombat" és „hétvégi szuper ár", hogy csak néhányat említsek.

Akad azonban az akcióknak olyan fajtája, amit érdemes alaposan átgondolni, az apró betűt is elolvasni, mielőtt a pénztárcánkat kinyitjuk. Ilyen ajánlatot kapott a kolléganőm is, akit összesen 40 ezer forintnyi ajándékkal csábítottak biztosítóváltásra. Aztán, amikor átolvasta a biztosító hírlevelét, kiderült például: 40 ezret fizetnie kell ahhoz, hogy 20 ezres kupont kapjon a 60 ezresnek hirdetett wellnesshétvégéhez. Nem volt rest utánanézni a szálloda honlapján, kiderült, a hétvége nem is kerül többe 40 ezernél. De jellemző példa az is, hogy akár 10–20 ezerrel olcsóbban is vehetünk LCD tévét, ha egy adott bank vásárlókártyáját használjuk – vagyis olyan kamatot vágnak ránk utána, hogy attól koldulunk.

Spórolni mindenki szeretne. Gyakran nincs arra időnk, hogy az összes áruház katalógusát átböngésszük, listákat készítsünk, hol mi olcsóbb. De nincs is szükség rá, mert remek weboldalak léteznek: ezeken egyszerűen csak beütjük a keresett termék nevét, és fél másodperc múlva előttünk a
lista, hol mennyibe kerül az adott parfüm, DVD vagy játék. Nem szentírás, de viszonyítási alapnak kiváló. Hogy ne dőljünk be gondolkodás nélkül a szövegnek: „csak itt, csak most, csak nálunk, csak önöknek".

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2010. december 04. 17:18
    „Már csak egy kérdés adódik: mi szükség van a Banki Hitel károsultak Szövetségére (Lénárd Mariann) és a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájára (Kovács László) ha az égvilágon semmi pozitív változás nem történik a bankok gátlástalan árverezése és kilakoltatási tevékenysége ellen? Nem látványtervezésre van itt szükség, hanem arra,hogy a devizakereskedőket Magyarországon megregulázzák,hiszen semmi köze nincs a devizahiteleseknek az alpesi valutához, ugyan is hitelük még messziről sem látta a svájci frankot! Az pedig határozottan jó lenne, ha kormány, vagy megbízottja (Matolcsy György miniszter úr) határozott intézkedést tenne a bankok gátlástalanságának megfékezésére,hiszen a magyarországi leánybankok tevékenysége nem irányul másra, mint a devizahitelesek szándékos tönkretételére.Miért is asszisztál ehhez a kormány? Az már szinte egészen biztos, hogy a Nemzeti Eszközkezelőből nem lesz semmi, de hogy mi lesz a devizahitelesekkel, azt csak valószínű,hogy a jó Isten tudja! Pedig jogi lépéseket kellene és illene tenni, mert a Magyar Köztársaság kormánya nem hagyhatja figyelmen kívül kb. 300.000 magyar család rendkívül súlyos helyzetét,mely súlyos helyzetbe a magyar devizakereskedők sodorták az emberek igen jelentős részét,hiszen a bankok is 2003 óta a svájci frank irányába terelték az embereket! Mi ez, ha nem előre megfontolt szándék a bankok, az országvezetés részéről a társadalom egy jelentős részének tönkretételére! Mikorra is várható hatékony intézkedés ennek megakadályozására?!”
  • 1. achilleus 2010. december 04. 10:16
    „Az állam előbb-utóbb leveszi a kezét az adósokról, nem is beszélve az újabban eladósodottakról.
    Ha valaki annyira balga (ostoba) meg is érdemli, a KEGYELMI ÁLLAPOT véget ér: "A tartozások emelkedése és az ingatlanárak csökkenése miatt mára minden második ingatlanhitel-tartozás összege magasabb, mint a jelzálogként felajánlott ház vagy lakás értéke - tudta meg a Magyar Nemzet Kovács Lászlótól, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetőjétől. A bajba jutott családok nyakán így még akkor is marad adósság, ha ingatlanjukat elárverezik, ez pedig tízezreket űzhet ,,illegalitásba". Ők papíron minden javukról, még a bejelentett munkájukról is kénytelenek lesznek lemondani, ha nem akarják, hogy ingóságaikat vagy fizetésüket elvigye a végrehajtó. Kovács tapasztalatai szerint az elmúlt egy évben 30-40 százalékkal nőtt a nem fizetett hiteltartozások mértéke, a bankok pedig egyre sűrűbben nyúlnak a végrehajtás eszközéhez - írja a szombati Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat a témáról."
    --- De úgy látszik nem elég elégszer figyelmeztetni. Ebből a szempontból is tetszik a cikk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem diákcsíny

"A vasszigor sem biztos, hogy jó, a túlzott engedékenység pedig biztosan nem az." Tovább olvasom