Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kihívások

JEGYZET - ˝Ez az élet? Ez a kihívás?˝
Alkartámasz-kihívás. Nyelvtörőnek se rossz, de ez nem vicc: a Facebookon a legújabb őrület, hogy aki vállalja, egy hónapig mindennap alkartámaszba megy le, és erősödik. Biztos sokan emlékeznek még a közösségi oldalakról az utóbbi időben divatos kihívásokra. Nemrég volt például a jeges vizes, amelynek lényege, hogy a játékos magára öntött egy vödör jéghideg vizet, és utána elárulta, milyen karitatív célt támogat. Ilyen volt az elhíresült Falus Ferenc-féle videó is a kampányidőszakban, amikor a főpolgármester-jelölt a súlyos beteg (például daganatos vagy cukorbeteg) gyerekeknek élményt adó Bátor táborra hívta fel a figyelmet. Talán éppen a főszereplő esetlensége és a körítés – az üvöltő kisgyerek, a háttérben lévő ló és a lába körül szaladgáló kutya – miatt lett villámgyorsan híres a rövid videó, és bukott meg a főpolgármester-jelölt.

Hasonló kihívás volt a sörös is, amikor főleg fiatalok vállalták, hogy egy húzásra megisznak egy korsó sört, esetleg más alkoholos italt, majd erre buzdították három ismerősüket. Aki nem teljesítette egy napon belül, elvileg egy tálca sörrel fizetett. Szerencsére akadt néhány értelmesebb jelenség is: például a magyar versek megosztása, a fekete-fehér fotós kihívás, illetve az úgynevezett 100 happy days. Az utóbbi esetében mindennap közzétett a résztvevő egy fotót arról, hogy aznap mi tette őt boldoggá.

Nem jó ez így, nincs rendben, de az én korosztályom hajlamos a neten élni az életét. Virtuális valóságban cseveg, játszik, olvas, ír, megoszt mindenfélét... Nagyobb erőfeszítés nélkül pillanatok alatt eljut mindenkihez az üzenete, és visszajelzést kap. Holott gyakorlatilag egy számítógép előtt ül, és gombot üt, egeret kattint, bekapcsol, kikapcsol. Ez az élet? Ez a kihívás? Miért nem láttam tömegesen eddig az egyik legújabb kihívás teljesítéséről fotókat? A feladat: vásárolj be egy rászorulónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkelre várva

˝Ők Putyinra várnak.˝ Tovább olvasom