Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Kimért ígéret

JEGYZET - ˝Fizetünk, hogy hitelesített vízóra mérje a rezsicsökkentett vizet.˝
Egész életemben panelban éltem, de be kell valljam, sosem értettem, miért nekünk kell kifizetnünk a darabonként 8-10 ezer forintba kerülő vízóra árát. Ahogy azt sem, miért kell 6-8 évente kicserélni, amikor maga a szerelő is arról beszél, hogy semmi baja az órának. „Mert így hiteles, saját tulajdonú eszközzel mérhetem a fogyasztásom, ami az én érdekem" – hangzik a szolgáltatói szabványválasz. Nos köszönöm, én szívesen lemondok erről a tulajdonról, ha lehet, legyen inkább a szolgáltatóé. Vélhetőleg akkor is ugyanazt méri.

Nem is értem, hogy az „ajtók mögötti valóságot" jól ismerő, kilencedik emeleti panelban élő szegedi fideszes polgármesterjelölt figyelmét hogyan kerülhette el ez a probléma. Még szerencse, hogy a szociális érzékenységet hivatásszerűen űző Németh Szilárdnak szemet szúrt a panellakók régi és nyomasztó sérelme, és beígérte, hogy új jogszabály születik a probléma orvoslásáról. Eszerint a mérőórákkal kapcsolatos költségeket ezután a szolgáltatóknak kell viselniük.

A gond csak az, hogy ilyen új jogszabály nem készült, vagy nem került a kormány napirendjére. Így maradt, ami eddig: fizetünk, hogy hitelesített vízóra mérje a rezsicsökkentett vizet.

Nem feltételezem, hogy bármiféle szándékosság lenne a történetben. Miért is lenne? Hiszen az ilyesfajta ígérgetés teljesen távol áll a politikai erkölcstől, már ha van ilyen. Inkább arról van szó, hogy a panellakó – akárcsak minden más mezei szavazó – pont addig számít bármely hazai politikai erőnek, amíg a fülkében ikszel egyet. Ehhez pedig ígérni sokkal olcsóbb, mintha azt meg is valósítják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muskátli a gödörben

˝Az 55-ös főút felújításának sem tudtunk volna nekiugrani.˝ Tovább olvasom