Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Kínos rekord

"Amikor kezdetét vette a végül Guinness-rekordhoz vezető hétszáz méteres paprikakígyó összecsomózása múlt pénteken, a résztvevők mind lelkesek voltak. A nagy művet megkezdő szegedi polgármester is annak tűnt, miközben a civil kurázsit méltatta, és a szegedi hagyományok iránti hűség szobrát látta benne."
Amikor kezdetét vette a végül Guinness-rekordhoz vezető hétszáz méteres paprikakígyó összecsomózása múlt pénteken, a résztvevők mind lelkesek voltak. A nagy művet megkezdő szegedi polgármester is annak tűnt, miközben a civil kurázsit méltatta, és a szegedi hagyományok iránti hűség szobrát látta benne. De a francba is! Túl sokat kötöttek össze ezek az elvetemült szegediek, valaki igazán szólhatott volna nekik, hogy elég, ugyan, hagyják már abba: lokálpatriotizmusból is megárt a sok.

A kérdés az, hogy vajon kié a blamázs felelőssége: a városházáé, amelyik nem tudta, hogy milyen hosszú a Kárász utca, vagy a Szegedi Paprika Rt-é, amelyik csak hozta és hozta a rengeteg – nem száraz, tehát ilyen mennyiségben súlyos – paprikát. Persze nem kérdés ez: a civileké, akik komolyan vették a polgármester megnyitón elhangzott, költőinek szánt kérdését, amely szerint ki más becsülné meg a saját értékeinket, ha nem mi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bivaly után Szili

"Csak azért hozom elő éppen huszonhárom évvel ezelőtt megjelent vasúti írásom címét, hogy… Tovább olvasom