Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 27. péntek - Hajnalka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Jegyzet > Kocsmafüst

Kocsmafüst

JEGYZET - "Jogosan érzik úgy, hogy most ők is szívnak, a szó két értelmében."

V. Fekete Sándor - Délmagyarország napilap - 2012.04.05. 08:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Bolondok napján elérkezett a puding próbájának az ideje: vagyis kiderül, mennyit érnek a gyakorlatban a szigorúbb dohányzási szabályok, hogyan tartják be azokat. Április elsején 1150 helyen vizsgálódtak a közegészségügyi felügyelők, 42 helyen ráncolták a homlokukat, 1,2 millió forintra büntették a vétkeseket. A korábbi, a türelmi időszakban végzett ellenőrzésekhez viszonyítva a kifogásolt esetek aránya a szankcionálás első napján 5,3 százalékról 3,6-re csökkent. Ez biztosan beáll majd egy szintre, hiszen az első nap tapasztalatai nem biztos, hogy mérvadóak.

A nemdohányzókat és persze valahol a dohányzókat is védő szabályok hírére sok vendéglátós kétségbeesett, hogy visszaesik a forgalma. A kiskocsmák esetében erre még rátett egy lapáttal a játékgép-üzemeltetés feltételeinek szigorítása. Komoly érvágást jelent a dohányzási tilalom és a játékgépek utáni adó jelentős emelkedése, megötszöröződése. Több sörözőnek, borozónak kellett lehúznia a rolót az elmúlt hónapokban.

Lapunkban írtunk olyan szegedi kocsmáról, amely közel négy évtizedes múlttal a háta mögött zárt be. Ugyanakkor a szakma szerint a minőségi szolgáltatást nyújtó, a vendégkörükre kényes egységek többségének forgalmára sem pozitív, sem negatív hatást nem gyakorolt a nemdohányzók védelméről szóló törvény.

Alig terelték ki az utcára a bagósokat, máris adódik egy olyan probléma, amely idáig nem létezett. Mai számunkban a cigirazziáról szóló riportból kiderül, hogy az egység előtt szabályosan cigarettázók füstje, beszélgetése erősen zavarja a kocsma fölött lakókat, már szóváltásba is keveredtek.

Jogosan érzik úgy, hogy most ők is szívnak a szó két értelmében – akaratuk ellenére. Túl sok biztatót nem lehet nekik mondani. Legfeljebb rendőrt hívhatnak, ha túl nagy a kocsmazaj az ablak, az erkély előtt. Ezek szerint nemcsak erdő mellett nem jó lakni, de kocsma fölött sem.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...