Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kommandós a kukában

JEGYZET - "Mindannyian tudjuk, miről van szó: a lé a lényeg."
Bejárta az országos sajtót lapunk híre, megbüntették azt a szerencsétlen szegedi férfit, aki nem akarta, hogy megfulladjon kutyája az autójában, ezért letekerte az ablakot a kánikulában. A rendőrség szerint szabálysértést követett el, az ajtó sem volt zárva. Fekete humorban igen erős országunkra jellemző, hogy a rendőrség tegnap visszavonta a 10 ezer forintos helyszíni bírságot.

Egyre többször hallani hasonló, kínunkban megmosolyogtató, de valójában vérlázító történetet. Mindannyian tudjuk, miről van szó: a lé a lényeg. Mindenkinek kiadják, hogy hajtsa a pénzt. Ha nem kap ekkora sajtóvisszhangot, a férfi biztosan szegényebb marad 10 ezer forinttal. A többi tragikomikus történetnél nem hallani fordulatról. A NAV-os eltöri a saját kezét, hogy kórházba kerüljön, és elkapja a takarítót, amint ukrán cigit árul a betegeknek. Több ismerőstől hallottam, hogy mire kiváltotta a parkolójegyét, már várta a mikuláscsomag autója szélvédőjén. Télen magam láttam, ahogy egy horgolt sapkás, hajlott hátú zsombói nénit megbüntettek, amiért átsétált a piroson a Centrumnál. Szegény hiába mentegetőzött, hogy nem is látta a jelzést, és az előtte haladó fiatalembert követte. Nagymamám hetekig ellenállt, de aztán csak rakatott chipet Picibe, több ezer forintja bánta. Turpisságok, amelyekkel szépen vékonyodik a magyar pénztárca.

A szegedi ablakos férfi esete jól mutatja, minden mozdulatunkat meg kell fontolnunk. Hamarosan kommandósok ugranak ki a bokorból, ha elejt valaki egy papír zsebkendőt vagy elpöcköli a csikket az utcán. Akkor sem lehetünk biztonságban, ha nem toljuk be időben a szemeteskukát az utcáról, vagy nem adjuk át a helyünket a villamoson, esetleg zoknit húzunk szandállal. Jön a kukakommandó, az erkölcsrendészet vagy a divatrendőrség, és jól megbírságol, teljen csak a kassza.

Más kérdés, hogy én sosem hagynék kutyát az autómban, inkább nem hoznám magammal otthonról. Még akkor sem, ha egy megvadult, családomra veszélyes, vak komondorról van szó.

Olvasóink írták

 • 3. tantónéni 2013. május 15. 19:29
  „Azt azért nem bánnám, ha szemetelőket, csikkpöckölőket elkaapnák és legalább felszedetnék velük az "ott felejtett" holmit.”
 • 2. scott1 2013. május 14. 18:26
  „A kivételek akiket nem lehetett becsapni:
  - 2012-re államcsődöt jósoltak ideiglenes kormánnyal
  - 400 forintos eurót
  - 500 forintos üzemanyagot
  - az időközi választásokon elsöprő ellenzéki győzelmeket
  - kórházbezárásokat
  - nyugdíjak megadóztatását
  - IMF megállapodást
  - az ELI megfúrását
  - Szegeden október 23-án vízágyúval oszlató TEK-seket
  ...

  A kivételek akik nem vettek észre:
  - egy egész világválságot
  - 1 millió BAR listást
  - megkétszereződő államadósság miatt finanszírozhatatlan államot
  - 300 ezer elvándorló fiatal
  - megkétszereződő munkanélküliség
  - árverezések miatt utcára rakott családok tízezrei
  - egy elnéptelenedő Alföld az országostól leszakadó átlagbéreivel
  ...

  Ők a tisztán látó kivételek akiket nem lehet becsapni... ugye? Na persze!”
 • 1. csonakos 2013. május 14. 11:03
  „Magyarország, én így szeretlek! Sokan nem veszik még mindig észre mi is folyik itt hazánkban! Nagy csinnadrattával bezengjük a 10%-os rezsicsökkentést aztán arról már nem szól a fáma, lesz dupla tranzakciós adó, útdíj, stb. Nem vesszük észre ha jól becspnak bennünket! Természetesen, tisztelet a kivételnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ócsától Szekszárdig

"A város polgármesterét nettó hazugságon kapta a média – nem kicsin, nagyon." Tovább olvasom