Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kontrázás

JEGYZET - ˝Megérkezett az első válaszcsapás.˝
Az Ipsos friss közvélemény-kutatása szerint az őszi 10 százalékos zuhanás után további 2 százalékkal csökkent a Fidesz támogatottsága. Negyedév alatt összesen 1 millió fővel szűkült a kormánypárt tábora. Bár továbbra is szívesen hivatkoznak a kétharmadra, a választópolgároknak már csak 23 százaléka támogatja az orbáni tévutat. Hiába nyomja a lakájmédia a kormánypropagandát, kiderült: legfeljebb 1,9 millióan tarthatnak ki a Nemzeti Együttműködés Rendszere mellett.

Egyre többen érzik kínosnak, hogy miniszterelnökünk meghökkentő kijelentései miatt zuhanórepülésben Magyarország reputációja. A nyugati sajtó döbbenten adta közre a párizsi tragédia kapcsán mondott szavait. Az EuObserver egyenesen úgy fogalmazott: „Orbán arra használta fel a nemzetközi szolidaritási eseményt, hogy még erősebbet üthessen a bevándorlókon." A Die Welt szerint Orbán úgy vezeti az országot, mint egy labdarúgócsapatot, a pályán elsajátított módszereket használja a politikában is: „taktika kidolgozása, az ellenfél megfigyelése, rugalmas átrendeződés, fegyelem, nyomásgyakorlás, kontrázás, gól". Közben nyilvánvaló: egy európai típusú, kiszámítható kormányzás jobbat tenne az országnak.

Kedden megérkezett az első válaszcsapás is. A trafikmutyi ügyében Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága első fokon kimondta: a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost engedélyétől, hogy dohánytermékeket áruljon. „Korábban ilyet csak a kommunista államhatalom csinált Magyarországon" – kommentálta az ítéletet Molnár Csaba, a 3 százalékon álló DK alelnöke.

Az Ipsos szerint csak a Jobbik van feljövőben; és a politikai bizonytalanság kialakulása szorosan együtt jár a passzivitással. 1,3 millió aktív szavazó vált közömbössé az áprilisi választás óta. Ők szinte egybehangzóan úgy gondolják: rossz irányba mennek a dolgok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyfától Párizsig

˝Ott állítólag mi is leszedjük a fáról a barackot.˝ Tovább olvasom