Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Külön úton

"Aligha van az orvoslásnak olyan területe, melyen a közmegegyezés erősebb lábakon állna, mint éppen a védőoltás. Hajnalka szerint nincsenek azok a betegségek, amelyek ellen ma oltják a gyerekeket. Igen, ezek a végzetes és halálos betegségek azért nincsenek, mert oltják a gyermekeket."
Csizmadia Hajnalka az egészség külön útját választotta. Úgy döntött, megharcol minden létezővel és a lehető legkeményebb ponton képviseli a maga igazát. Aligha van az orvoslásnak olyan területe, melyen a közmegegyezés erősebb lábakon állna, mint éppen a védőoltás. Hajnalka szerint nincsenek azok a betegségek, amelyek ellen ma oltják a gyerekeket. Igen, ezek a végzetes és halálos betegségek azért nincsenek, mert oltják a gyermekeket. Hajnalka azzal védekezik, hogy a többség védettsége biztosítja az ő gyermekeinek a védettségét.

Nagyszerű. Egyvalaki másként dönt, aztán sokan gondolják, hogy akkor ők is másként dönthetnek és kialakul a dominójáték a gyermekbénulásban, a szamárköhögésben, a tetanuszban. Hajnalka korábban azzal is védekezett, hogy a Magyarországon kapható oltóanyagok nem korszerűek, a vivőanyagaik és tartósítószereik pedig egyenesen veszélyesek az egészségre. E kijelentése után pár nappal hangzott el: hosszas előkészítő munka után átalakul a védőoltások rendszere, kevesebbszer szúrnak és korszerűbb anyagokat használnak az orvosok. Hajnalka talán el is gondolkodhatna azon: most már talán beadathatná gyermekeinek az oltásokat.

De nem. Az anyuka nem fog más álláspontot képviselni. Inkább a börtönbüntetést választja, mintsem megengedje bárkinek, hogy a gyermekeit megszúrja. Nem működik együtt senkivel, legkevésbé orvossal. A szülők felelőssége, hogyan válaszolnak gyermekeiknek tíz-tizenöt év múlva arra a kérdésre, miért nincsenek barátaik, miért nem tapasztalhatták meg, milyen a körtánc és milyen fantasztikus a foci. Hajnalka majd ekkor elmagyarázhatja, hogy ő az egészség külön útját választotta. Azért, mert így látta jónak. Úgy döntött, megharcol mindenkivel a gyermekeiért.

Külön úton járni veszélyes, bátorság kell hozzá. Erő és felkészültség. Tapintat, körültekintés. Óvatosság. Az egészség külön útján Hajnalka kísérletének alanyai kiskorúak. Helyesen teszi? Erre a kérdésre a bíróság ad majd választ.

Olvasóink írták

  • 1. KukoricaJancsi 2008. július 19. 14:53
    „Mondja már ki valaki!!!!:

    Hogy Hajnalka helyesen teszi-e amit tesz, arra nem a bíróság adja meg a választ!

    Gondolom, hogy akik támadják a védőoltások ellenzőit, azok ugyanazok mint akik számára a bíróságok határozzák meg a helyes cselekedet zsinórmértékét, ami pedig többek között azt is jelenti, hogy ők bizony kemény materialisták, akiknek épp a kemény materializmusa az amely az egyéni gondolkódókat el akarja tiporni.

    ... végre mostmár megmondta valaki... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizalom

"A távhőtámogatás rendszere is egyfajta bevallás. Valamivel egyszerűbb, mint az adó, nem kell annyit… Tovább olvasom