Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Labdahajsza

"Állítom: ha valamit is siratnunk kell Szegeden, az nem kézilabdája. A Pick ugyanis évtizedek óta a magyar élvonalban vitézkedik, s a nemzetközi porondon is előállt már olyan produkcióval, amitől káprázott a szem. Nem beszélve arról, hogy a Pick Szeged napjainkban már korántsem csupán egy kézicsapat."
Szeged–Barcelona: 1–2. A hazai pálya előnyeit képtelen volt kihasználni a Tisza-parti gárda, így 30 ezer néző előtt vesztesen kellett elhagynia a pályát nemrégiben felújított stadionjában. A közönség csalódottan vette tudomásul az eredményt, ugyanis ezzel veszélybe került a szegedi labdarúgócsapat 16 közé jutása a Bajnokok Ligájában.

No, kérem szépen, mégis mit szólnának, ha egyszer egy ilyen tudósítás jelenne meg a Délmagyarországban? Azt mondják, ez lázálomnak is sok? Mert esély sincs arra, hogy a minap még a Bordány ellen vitézkedő szegedi labdarúgók valaha is rangos nemzetközi kupa közelébe kerüljenek? Gyanítom, igazuk van. Nekem mégis eszembe jutott ez a képtelenség, amikor a város utcáit járva összefutottam néhány roppant kétségbeesett szegedi sportbaráttal. Nem volt nehéz kitalálnom, a Pick Szeged Barcelona elleni kudarca viselte meg őket. El is magyarázták: ez már a vég, jaj, mi lesz szeretett csapatunkkal.

Nem mondom, egy héttel korábban, amikor egy nevesincs bosnyák gárda verte meg a Picket, valóban összeszorult az én gyomrom is. Ám amikor a világ egyik legjobb csapatával vívott csatájában maradt alul Szeged leghíresebb klubja (ugyanis el ne feledjük: a Barca nem csupán fociban elkápráztató), úgy véltem: reális eredmény született. Mert a dolgok jelen állása szerint egy másfél milliárd forintnak megfelelő költségvetősből dolgozó, világsztárok sorát felvonultató egyesülettel szemben akkora bravúr szükségeltetik ebben a nemzetközi labdahajszában, amekkorát nem lehet csak úgy előkapni a tréningfelső kapucnijából.

Állítom: ha valamit is siratnunk kell Szegeden, az nem kézilabdája. A Pick ugyanis évtizedek óta a magyar élvonalban vitézkedik, s a nemzetközi porondon is előállt már olyan produkcióval, amitől káprázott a szem. Nem beszélve arról, hogy a Pick Szeged napjainkban már korántsem csupán egy kézicsapat. Hogy mást ne mondjak, az összefogás jelképe is, hiszen sikerei érdekében sok éve együtt dolgozik már Szeged önkormányzata (legyen bármilyen pártállású is) számos áldozatkész, sportszerető szponzorral, nem is beszélve a jegyekre áldozó, fanatikus közönségről. A Pick Szeged igenis szerethető, kiváló, küzdeni tudó játékosokból álló közösség.

Írom én ezt két vereség után.

De ígérem, akkor sem fogok mást állítani, ha győznek a fiúk, a Tisza-parti stadionban pedig Ronaldinho faggatózik, mégis hol találja a legközelebbi tökmagárust.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeljünk éjjel!

Délelőtt egy kalandfilm, majd két vígjáték, este, fő műsoridőben pedig kalandfilmvígjáték: ez volt a… Tovább olvasom