Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Lebilincselő

"Ehhez a munkához szükség van leleményességre, bátorságra, emberismeretre."
Komolyan meglepődtem, amikor arról hallottam, hogy a szegedi rendőrségen létezik olyan csoport, még ha csak két zsaruból áll is, amely kimondottan a körözöttek elfogására specializálódott. Eddig csak amerikai akciófilmekben láttam hasonlót. Általában egy színes és egy fehér bőrű színész alakítja a párost. Fantasztikus verdával repesztenek a bűnözők után, úgy tudnak verekedni, hogy nocsak, ragadnak rájuk a szőke, nagy mellű nők, baromi jó humoruk van, és mindig jól jönnek ki a legkilátástalanabb helyzetekből is. Nos, ez a film világa. Gondolom, a valóság itt, Csongrád megyében kicsit másképpen fest.

Elismerésre méltó, hogy ne mondjam, lebilincselő a teljesítményük: 2007 áprilisa óta mintegy félezer embert kaptak el, akiket körözött a rendőrség. Ez gyakorlatilag annyit jelent, minden másnap a csapdájukba szaladt valaki. És nem feltétlenül teperik le a földre a célszemélyt, hogy megbilincseljék, hanem egyszerűen odalépnek hozzá, diszkréten a fülébe súgják: Kovács úr, jöjjön velünk, már két éve nem fizeti a tartásdíjat, erről a témáról kellene beszélgetnünk a kapitányságon. Aztán persze olyan is akad, aki ellenáll, sőt rájuk ront, akkor valóban előkerül a bilincs.

Ehhez a munkához szükség van leleményességre, bátorságra, emberismeretre, hiszen kuncsaftjaik sem mennek a szomszédba, hogy ötleteket kérjenek, miként lehet elrejtőzni a rendőrök elől. Afelől kétségem nincs, hogy élvezik az izgalmas és változatos zsarumelót. Ahogy elmondták, szabadidejükben sem kapcsolnak ki, ilyenkor is fogtak már el betörőt, csalót.

Velük beszélgető kollégám elmondta, hogy igazi vagány srácok, és jó humoruk van. Vajon a szőke, nagy mellű nők is buknak rájuk?

Olvasóink írták

 • 1. Mignon 2009. október 14. 21:29
  „Tetszett jegyzet!
  De, nem tudom kihagyni V.Fekete ur fenykeperöl egy szot szolni!
  Ha a Tisztelt V.Fekete ur elmenne mellettem az utcan, soha nem gondolnek arra, hogy ö ujsagiro!
  Inkabb, egy 200 holdas földbirtokos, aki szölöt termeszt.......
  :)
  Bocsanat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példamutatás

"Mi lehet hát a megoldás? A higgadt, nyugodt párbeszéd." Tovább olvasom