Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Legcelebebbek

"Nem török pálcát az (állítólag) legcelebebbek felett. A Hajdú-Sarka pár és a hozzájuk hasonlók nem okozói, inkább gerjesztői és persze haszonélvezői a magyar sajtót is megfertőző celebőrületnek."
„Mondja már meg valaki, ki az a Sarka Kata? Hát a Hajdú Péter? Valaki nem árulná végre el, hogy kik ezek? Mindenhol csak azt olvasni, hogy sztárok, de mik? Táncdalénekesek? Villalakók? Igazán szégyellem: velük van tele a sajtó, de dunsztom sincs, miért." Ilyesmiket kérdeztem én is, amikor hírét vettem: lapunk is ír a Hajdú-Sarka nászról. Bepötyögtem a két vezetéknevet az egyik világhálós keresőbe: 47 cikk került a felszínre az elmúlt egy hónap (uborkaszezonos) információtengeréből. E nászt a celebesküvők legcelebbikének nevezik, több tucat fotót, sőt videót és részletes élménybeszámolót adnak közre az erre szakosodott újságok. A 20 millió forintot fölemésztő rongyrázós lagzi ellesett pillanatai között az egyik, amint a tévés műsorvezetősége és producerkedése miatt ismert vőlegény áll (állítólag) klasszikus eleganciában; aztán az egyik országos szépségverseny második helyezettjeként ismertséget szerzett menyasszony haját igazítja Hajas László; majd jönnek a hozzájuk hasonlóan celeb celebek.

„Sztárok? Ááááá, dehogy! Csak szeretnének azok lenni, azért is gyűjtenek maguk köré 'hírességeket'. Senki nem is tudna semmit róluk, ha nem élnék ilyen csinnadrattával a magánéletüket." Ilyesmiket (is) írnak Kata menyasszony pocakos esküvőjéről. Kik? Éppenséggel a celebekről szóló cikkeket olvasók és a fotógalériákat kukkolók. Sőt ellentüntetést is szült a legcelebebb celebes lagzi: az „ellendrukkerek" képekkel, táblákkal, transzparensekkel vonultak a fővárosi bazilika elé, hogy az ifjú pár tudomására hozzák ellenérzéseiket.

Hiába utálom a szót: celeb. E keresőszóra 49 millió (!) feleletet kap az internetező. Celebek azok, akik (állítólag) híres hírességek, mert sokan hiszik el róluk, hogy nem lehet nélkülük élni, akiket és viselt dolgaikat „illik" ismerni a társasági csevelyben. Nem számít, hogy képességeik mennyivel hajazzák az átlagot, vagy hogy hitelesek-e. Celebek mondják: ők „csak" kiszolgálják az átlagember hírességek iránti kíváncsiságát, és elismerik: ebből jól megélnek.

Nem török pálcát az (állítólag) legcelebebbek felett. A Hajdú-Sarka pár és a hozzájuk hasonlók nem okozói, inkább gerjesztői és persze haszonélvezői a magyar sajtót is megfertőző celebőrületnek. Nekünk ilyenféle sztárság és legcelebebbként Hajdúk és Sarkák jutottak. Mert megérdemeljük! Ezt is.

De mit bánom én! Éljen, sőt boldog családi életet éljen a Hajdú-Sarka pár! De azt is óhajtom, hogy az ilyen „hírességek" mellett/helyett a valós tehetségek népszerűsítésének is szorítsunk helyet!

Olvasóink írták

 • 8. intimus 2008. szeptember 07. 19:33
  „Mikorra datálódik a CELEB szó születése?Valószinüleg már a XVI.században is érvényben volt,hisz VIII.Henriknél és lányánál Erzsébetnél nemigen találhattunk nagyobb celebeket az akkori korban.És hol van még István és Mátyás királyunk,de a mesevilágból se felejtsük el Piroskát és Hófehérkét se!Ők is igazi CELEB-ek!:)”
 • 7. klj_54 2008. augusztus 28. 21:08
  „Ezeket a "Celebeket" még itthon sem nagyon ismerik :)
  Azt hiszem mást felesleges írni!”
 • 6. gatto 2008. augusztus 28. 19:52
  „"Valaki nem árulná végre el, hogy kik ezek?"
  Akármennyire is nem ismerjuk őket, akármennyire is nem tetszik, amit csinálnak, megis emberből vannak.
  Tehát nem ezek, hanem ők!!!”
 • 5. Hibuci 2008. augusztus 28. 18:15
  „Javaslom: előbb mindenki söpörjön a maga háza előtt, aztán ha már minden rendben, mehet tovább, ha akar.”
 • 4. lolaszeged 2008. augusztus 28. 17:11
  „"De azt is óhajtom, hogy az ilyen ,,hírességek" mellett/helyett a valós tehetségek népszerűsítésének is szorítsunk helyet! "

  Akkor kedves Ujszaszi Ilona, On miert nem valami erdekesebb temarol ir, miert on is a celebekrol beszel? Egy szot sem szabadna mar arrol az eskuvorol irni, mindenkinek tele mar vele az osszes hocipje meg egyebe! On ujsagiro, irjon valos tehetsegekrol, ne azon keseregjen, miert nem szoritunk helyet azoknak. On a media, on kezeben a megoldas!:)”
 • 3. mz 2008. augusztus 28. 10:47
  „Én is sokat olvastam és hallottam erről az esküvőről. A legjobban az tetszett amikor az ijfú pár a Bazilikához érkezett és állítólagos rajongók az ő fényképekeit lebegetették a fejük fölött.
  Ezek az állítólagos rajongók láthatóan nagyon szegény emberek voltak akik 500 Ft-ért odaálltak kiröhögtetni magukat.
  Persze inkább az egész tanúlsága az, hogy ennek a "sztár párosnak" miért van szüksége ilyen dolgokra, talán etttől többnek érzik magukat, nő az önbecsülésük és jobban alszanak aznap este?
  Szerintem az egész egyszerűen szánalmas volt. Soha nem láttam ennél nevetségesebb és primitívebb dolgot!!!
  És tényleg ez a magyar média haláltusája.
  Hülyékből csinálnak sztárokat és a tehetséges színészek, zenészek és sportolók megbecsülés és elismerés nélkül tengődnek.”
 • 2. definitive 2008. augusztus 28. 10:25
  „A celeb, konzumidióták mindennapi tápláláka. A fogyasztói társadalom szemétdombjának legrikítóbb szemete. Cirkusz és kenyér egyben. Értéktelen bóvli, akit liberális média idollá formáz. Tobbnyire az idő értelmetlen eltöltésére kitalált cselekvéshelyettesítő pótlékok. Infantilizálók és infantilizáltak. Az értelmetlen konzumélet jelképei. Gyorsan elavulnak, értéktelen szemétté válnak. Ekkor a celebek jórészének élete tönkremegy, narkomániás, alkoholista, vagy gyógyszerfüggő lesz.

  Kedves Ilona, köszönöm az írását!”
 • 1. mai 2008. augusztus 28. 05:26
  „Újszászi Ilona végre észreveszi, hogy valamitől büdös a hal, megromlott a média. Most már csak azt kellene észrevennie, hogy honnét büdösödik a hal, a társadalom közélete, életünk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberes korban a SZIN

A rendszerváltással a KISZ-szel együtt majdnem eltörlődött a SZIN is. Köszönet Szurdi Zsoltnak, a… Tovább olvasom