Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Letoltuk a gatyát

JEGYZET - "Hazánk egyes számú közjogi méltóságát még a plágiumbotrány előtt szántam meg."
Még alig aludtunk valamit köztársasági elnökünk leminősítésére, szombatra virradóra kilenc eurótagállamot „vágott vissza" az amerikai S&P. Jó, Franciaországot és Ausztriát csak a lehetséges legjobb besorolásból léptette eggyel vissza, Portugália azonban még nálunk is bóvlibb lett. Azt nem mondom, hogy a Mars téri piaccsarnok szombat délelőtt attól lett volna hangos, hogy az eddigi BBB mínuszról két osztattal a már nem befektetési ajánlású BB szintre sorolták vissza – nekünk a két nagy bé után még van egy plusz jelünk –, de azért gazdasági kérdésekről is bőven szó esett. Persze annál több Pali bácsiról.

Ha valakit nagyon támadnak, hajlamos vagyok racionális érvek nélkül is mellé állni, így most lájkolnám köztársasági elnökünket, meg Portugáliát is. Ez utóbbi azért még mindig Nyugat – a negyven felettiek tudják, miről beszélek –, és milyen rossz érzés lehet nekik, hogy nálunk is kockázatosabb adósok. Hazánk egyes számú közjogi méltóságát még a plágiumbotrány előtt szántam meg, amikor elkezdték a Nemzet Golyóstollának nevezni különböző internetes – nem cenzúrázható – fórumokon. Két szép magyar szó hogyan tud ilyen sértő lenni egymás mellett…

– Az orrész az Aston Martiné, az első fényszóró és a motorháztető a Jaguárról való… Összeollózták hát innen-onnan, mint Pali bácsi a disszertációt – írja autós rovatunkban az egyik hozzászóló az új Ford Mondeo kapcsán. Ez a már-már kedves megjegyzés is tükrözi, megértő módban kezeli az emberek egy része az ügyet. Ha a hetvenes, nyolcvanas években Szegeden végző élsportolók diplomáját vizsgálnánk, a vízilabdások és a focisták között azért lenne néhány találat. Mondják, jellemzően nem ők jöttek ki sírva a római jog vagy éppen az anatómiavizsgáról. Igaz, közülük senki sem jutott ilyen magasra – más megközelítésből mélyre –, de ez már hozzá-, illetve pártállás kérdése.

Ennyit a személyi leminősítésről, térjünk vissza a gazdasághoz, s vigyázó szemünket a valutaalappal tárgyaló magyar delegációvezetőre vessük, bár az előjelek nem túl biztatók. – Időpontot sem kapott Fellegi az IMF-től
– hűtötte le a várakozásokat péntek hajnalban főcímében az egyik mértékadó magyar hírportál, azzal, hogy a tárgyalások kitűzését is feltételhez kötötte az IMF vezérigazgatója. Aki világossá tette, csak akkor állnak szóba Magyarországgal, ha az kézzel fogható lépéseket tesz a stabilitásért, és az EU-val is kibékül.

Mit lehet erre mondani? Talán azt, amit éppen a Mars téren hallottam, a smittpalizós gyökérárustól négy asztalra a buszállomás felé: a békülés még talán menne, de ennél lejjebb már hova toljuk a gatyánkat?

Olvasóink írták

 • 5. sólyomszem 2012. január 18. 07:42
  „Csingacsguk, ha adsz egy e-mail címet akkor elküldök egy hosszabb cikket. Egyébként meg gondolj vissza a Bajnai-kormányra, kormányprogramja nem volt, csak az IMF megállapodás feltételei alapján kormányoztak. Aztán meg rögtön elhúzott Amerikába. Hát nem érdekes?”
 • 4. Csingacsguk 2012. január 17. 11:03
  „3. sólyomszem:
  1. Miért lenne egyenes következménye a szakértői kormány működésének az ország kirablása?
  2. ...és a demokrácia fölszámolása?
  3. A szakértelmet fájdalmasan nélkülöző kormány(ok) rombolása meg az országnak vet lassan véget, nemdebár?”
 • 3. sólyomszem 2012. január 17. 07:54
  „A cikk végéhez fűzném csak hozzá, hogy így akarják rávenni az országokat a szakértői kormányokra, mert másképpen nem tudnak kirabolni bennünket. És akkor lesz vége a demokráciának is...”
 • 2. berkabela 2012. január 16. 16:29
  „Köszönet Kovács Andrásnak! Rég nem olvastam ilyen "tenyérbemászóan" jó cikket.”
 • 1. klj-54 2012. január 16. 09:14
  „András, ma már nem Golyós Toll.
  Ma már sokkal rosszabb: Golyós Tolvaj!
  Lásd:
  http://nol.hu/belfold/szijjarto_osszeeskuvest_lattat_schmitt_megtamadasa_mogott
  "xanadu | 2012. január 16. | 08:58:28" hozzászólása...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körzeti karma

"Ebben a karmaszerű rendszerben a piaci magatartás egyáltalán nem érvényesül." Tovább olvasom