Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

London előtt

JEGYZET - "A gazdasági nehézségek nemcsak az átlagember mindennapjaiban vannak jelen, hanem a sportban is."
Bajnoknak nem lehet születni, azzá csak válni lehet. A tehetség elengedhetetlen hozzá, de önmagában édeskevés. Aki életében egyetlen napot is eltöltött sportolással, az pontosan tudja, már az is mennyi melóval, lemondással, alázattal, kitartással jár, hogy valaki eljusson egy szintre, pláne a legeslegjobbak közé.

Mi, szegedi, Csongrád megyei sportújságírók abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hétről hétre, hónapról hónapra tudósíthattunk, számolhattunk be olvasóinknak kiválóbbnál kiválóbb eredményekről. Ezen a 4262 négyzetkilométeren ugyanis rengeteg sportoló, edző vált a fiatalok példaképévé, számtalan gyerek adja miattuk sportra a fejét. Nélkülük nem beszélhetnénk a hivatalosan hangzó tömegbázisról, utánpótlás-nevelésről.

A gazdasági nehézségek nemcsak az átlagember mindennapjaiban vannak jelen, hanem a sportban is. Évről évre nehezebb a sportvezetőknek szponzorokra lelniük, megteremteni a nyugodt munka hátterét. Labdarúgásban nem annyira bonyolult egy ütőképes Real Madridot, Manchester Cityt, vízilabdában egy Pro Reccót, kézilabdában egy Kielt összerakni, arrafelé kötegekben áll az euró, ott mindez csupán pénzkérdés. De ahol minden egyes forint elköltését kétszer is meg kell gondolni, ott az igazi bravúr jegyzett eredményeket elérni. Mint például Szegeden, Csongrád megyében. Tegnap este a Reök étterem és kávéházban immár 42. alkalommal tüntettük ki az idei esztendő legjobbjait. Vajda Attila, Kanyó Dénes, a Szeged Beton VE és a Hungerit- UniBauÉpszer Szentesi VK pólócsapata elsőségéhez nem férhetett kétség, de a többi díjazott esetében sem kellett órákig törnünk a fejünket.

Ahogy az elmúlt években mindig, bajnokaink idén is kitettek magukért, megríkatták a szurkolókat a Maty-éren rendezett kajak-kenu vb-n, a hódmezővásárhelyi uszonyos és búvárúszó-világbajnokságon, és a sort még folytathatnánk. Fölöttébb biztató ez néhány hónappal a londoni olimpia előtt. Ha minden klappol, az sem elképzelhetetlen, hogy a magyar küldöttségben népes lesz a Csongrád megyei sportolók száma, közülük nem egy éremmel a nyakában térhet haza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenleg

"Hogy a munkahelyszámláló jövőre merre indul el, egyelőre csak nem ortodox módszerrel tudjuk megállapítani: találgatunk." Tovább olvasom