Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Lothar-ámítás

"Hittem neki. Sokáig. Bíztam benne, mert szerettem a játékát. Kedveltem a Bayern Münchenben. Az ő idejében a bajor sztáregyüttes volt a kedvencem. Figyeltem az eredményeiket, boldog voltam, ha nyertek, szomorú, ha kikaptak."
Hittem neki. Sokáig. Bíztam benne, mert szerettem a játékát. Kedveltem a Bayern Münchenben. Az ő idejében a bajor sztáregyüttes volt a kedvencem. Figyeltem az eredményeiket, boldog voltam, ha nyertek, szomorú, ha kikaptak.

És Magyarországra jött edzőnek. Lothar Matthäus nálunk vállalt munkát. Igaz, előtte trénerként sehol sem alkotott nagyot, mégis sok magyar focibarát helyeselve bólogatott: bölcs döntés volt szerződtetni. Közéjük tartoztam én is. Ígért nekünk mindent. Felemelkedést. Világbajnokságot.

Már azon járt az agyam, hogy Németországból küldöm a tudósításokat; a magyarok meccseiről. Mert ott leszünk! – nyilatkozta a nagy német mágus. Nem leszünk ott. Lemaradtunk. Egy tapodtat se léptünk előre, sőt még hátrébb csúsztunk a világranglistán. De még ekkor is nagy volt a tábora, mert szónokolni nagyon tudott. Ámított, papolt. Beszélt mindenről. Szeretett nyilatkozni, okoskodni.

Rendesen megvezetett mindenkit. A napokban nyilvánvalóvá vált, miért is ragaszkodott annyira a magyar válogatott kispadjához. A pénz miatt. Egyes források szerint két év alatt 250 millió forint fizetést plusz reklámjuttatást kasszírozott. Kockázatot nem sokat kellett vállalnia, néha még nyert is az általa irányított válogatott. Mert kerestünk egy olyan ellenfelet, amelyről azelőtt még sohasem hallott magyar ember.

Antigua és Barbudát napokig kereshetnénk a térképen, nem találnánk. És még most is sokan hisznek az egykori világklasszis futballistának. Én már régóta nem! Nem, mert Matthäus üzleti fogásnak használt fel bennünket.

Lehet, hogy nagyobb lett itthon a médiafigyelem, de miatta nem kezdett el több gyerek focizni. Legalábbis még egyik kisgyereket sem hallottam arról beszélni, hogy ő is szeretne Matthäus csapatában játszani. Ők inkább még mindig Ronaldinhót, Tottit, Zidane-t és Beckhamet utánozzák. Nem itthonról választanak példaképet. Matthäus csak zsebelt, jól élt. Tovább gazdagodott. Majd lépett. Le. El. Brazíliába. Ez már meleg hely. Nem csak a napsütés miatt. Jegyzett a focijuk. Világbajnokok. Az ámítás, a szónoklás ott keveset ér.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyalásnak vége

"Két dolog biztosan össznépi nyalásra késztetett bennünket. Az egyiknek leginkább tavasztól télig… Tovább olvasom