Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Lóvá téve

JEGYZET - "Foglalkozhatunk végre a Nemzeti Együttműködés Lókataszterével."
Törhetik a fejüket a sakkoktatásról nevezetessé vált Tisza-parti Általános Iskolában mostanság: össze kell-e számolniuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma kérésére a táblás játék huszárjait?

A hir24.hu internetes oldal információja szerint ugyanis máig kaptak határidőt az iskolák: írják össze, hány ló tartozik hozzájuk. Arra kérték a címzetteket, mérjék fel a lovas ágazathoz tartozó állami ingatlant, földterületet, ingóságokat, lóállományt – mert az érintett minisztereknek az egységes vagyongazdálkodás érdekében javaslatot kell tenniük egy állami lovaságazati vagyonkataszter létrehozására.

Rövid a határidő; a nyári szünet ellenére lóhalálában válaszolni kell. A kórházak sem rejtegethetik tovább méneseiket: a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az egészségügyi intézményeket is bevallásra szólította fel.

Mivel az egy hónapos türelmi idővel egy hete életbe léptetett kórházreformot már kívülről megtanulta háziorvos és páciens, és minden beteg, hozzátartozó megszervezte kórházi ellátásainak, illetve látogatásainak logisztikáját (megvette a buszbérletét), indokolt egy újabb probléma megoldása. Úgy látszik, a köznevelés új rendszerének januári startja előtt fél évvel sem szükséges már olyan kérdésekre választ várniuk az intézményeknek, önkormányzatoknak, hogy minden kistelepülésen megmaradhat-e az iskola, vagy utazni kell majd, mindegyik pedagógusra igényt tart-e az állam, maradhat-e bármilyen beleszólása az iskolaigazgatók személyére, az iskola profiljába a településnek – foglalkozhatunk végre a Nemzeti Együttműködés Lókataszterével.

Hagyományaink ápolásában komoly nemzetközi missziónk is van, amely a napokban előbb megbotlani látszott, de végül huszáros hajrát vett. Svédországban állatkínzás gyanújával tartóztattak le három magyar, 1600-as évekbeli viseletbe öltözött lovast, akik a magyar hadsereg PR-akciójában utazzák körbe Skandináviát és a Baltikumot. A svéd hatóságokat megdöbbentette, hogy a lovak a hosszú úton teljesen lesoványodtak, patáik elkoptak, hólyagosak lettek. Végül tisztázták magukat a huszárok: három nap után kiengedték őket, a vádat ejtették ellenük. Egyikük azzal magyarázta a helyzetet: a helyiek az elhízott hobbilovak látványához vannak szokva, hozzájuk képest a magyarok állatai „atletikusabbak, de még inkább izmosabbak voltak".

Ha tehát soványabbak vagyunk, mint négy éve, ne aggódjunk: nem azért látszanak a bordáink, mert kevesebbet eszünk, hanem mert a magyar atlétikus nemzet. És az se érezze magát lóvá téve, aki úgy érzi, sorsának alakulását leghívebben csak a ló egyik szervének emlegetésével írhatja le.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2012. július 11. 18:07
  „2.theseus 2012.07.10. 09:41! No, majd ha Te is érzed a seggedben, majd akkor szóljál, addig meg örülj!”
 • 2. theseus 2012. július 10. 09:41
  „Én azért nem sírom vissza Gy.F.-et. Ő volt, aki bevallottan elkúrta a kormányzást.
  Nem feltétlen kell a baloldali mocskot és retorikát a jobboldalra is rákenni, a nemi szervek emlegetését nyugodtan meg lehet hagyni nekik.”
 • 1. barack55 2012. július 09. 10:08
  „Panaszra nincs okunk. Miénk a Nemzeti Együttműködés Lókatasztere.
  Félek, mindjárt kettő is, hogy szoruljon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugtalanul

"Bármelyik pontjához érnek a nyugdíjrendszernek, felhördül egy csoport." Tovább olvasom