Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Lusta vagyok?

JEGYZET - "A tapasztalat ugyanis az, az ilyenfajta hűség, mondjuk ki, kényelmesség – általában –, úri passzió, deficites vállalkozás."
Lusta vagyok. Sokan mondhatják, magánügy: annyit heverek az ágyban, tespedek a fotelben, nézek ki bután, üveges tekintettel a fejemből, amennyit akarok – miért kell ezt mások orrára kötni? Mert a pénztárcámat is érinti, és gyanítom, nem vagyok egyedül.

A tévé-, internet- vagy éppen mobil-előfizetési ajánlatokkal, egyre kedvezőbb árakkal, akciókkal szinte havonta bombázzák az embereket a különböző szolgáltatók. És akkor ne feledkezzünk meg az autók kötelezőjéről, a lakásbiztosításról, és még hosszan sorolhatnánk az igénybe vett, mindennapjaink részévé vált különböző szolgáltatásokat. Rutinná vált az esztendők óta megszokott összegű csekk befizetése, a televízión a 40-50 csatornán szörfözés, az évekkel ezelőtt előfizetett internet „gyorsasága"; nem is gondolunk arra, lehetne jobb, kedvezőbb, olcsóbb, akár évente köthetnénk újra és újra a szerződéseket. Hogy mi is jobban járjunk, ne (csak) a szolgáltató.

A tapasztalat ugyanis az, az ilyenfajta hűség, mondjuk ki, kényelmesség – általában –, úri passzió, deficites vállalkozás. A különböző cégek sokszor az újakat csábítják kedvező ajánlatokkal, egymástól vadásszák, rabolják az embereket, csak közben nem veszik észre: legalább ugyanannyit buknak, mint amennyit nyernek. És csak az olyan „lusták" hűségében reménykedhetnek, akik – szó szerint – vakon megbíznak bennük.

Lamentálhatunk azon, jól van-e így. Felesleges. Feledni kell a beidegződéseket, a kényelmességet, minden évben keresni kell a jobb, olcsóbb lehetőségeket, széttéphető papírnak tekinteni a bilincset jelentő hűségnyilatkozatokat. Én magunkra és nem a szolgáltatókra szavazok. És lehet, hogy mégis lusta (értsd: hűséges) maradok?
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agybaj

"A helyzetre létezik megoldás, úgy hívják, egészségügyi biztosítás." Tovább olvasom